Connect with us

Društvo

U NASELJU DRAČ: Odbili da Islamskoj zajednici ucrtaju administrativni objekat

Published

on

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma nije prihvatilo sugestiju da se na Draču planira administrativni objekat Islamske zajednice.

Sugestiju za planiranje ovog objekta na katastarskoj parceli 2322/1 tokom javne rasprave o nacrtu DUP Drač-Putnički terminal dostavio je Andrej Milović, advokat. Na toj parceli je inače, saobraćajnica.

“Planirana saobraćajnica je preuzeta iz DUP-a 2006. godine i koja, pored postojeće Ulice Vlada Martinovića, predstavlja okosnicu saobraćajnog rješenja naselja. Nažalost, postojeća vrlo gusto izgrađena struktura ne ostavlja alternativan koridor za ovu saobraćajnicu”, stav je Ministarstva sadržan u izvještaju o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu planskog dokumenta, koji će pokriti kompletno naselje Drač, autobusku i željezničku stanicu.

Ministarstvo, koje je obrađivač plana, odbilo je i Milovićevu sugestiju da se poveća kapacitet i spratnost na urbanističkoj parceli 160 uz obrazloženje da su sumarni stambeni kapaciteti ove planske zone već maksimizirani.

Planiranjem novih kapaciteta, kako navode iz ministarstva, izašlo bi se iz dozvoljene vrijednosti gustine stanovanja.

Nijesu prihvaćene ni sugestije velikog broja građana koji su tražili povećanje spratnosti i stambenih kapaciteta.

Među njima su Pero Vuksanović, Radovan Vuksanović, Momčilo Cerović, Ernad Abdić, Stanka Živković, Adnan Vodopić, Rajka i Milka Maksan, Jasenka Perović, Julka Đurović, Nikola i Kosara Vujošević, Stanka Živković, Derviš Turković, Asim Ismet, Milka Radović, Zoran Ivanović, Sadik Šarkić, Vesna Raičević i Miodrag Bešović.

Za sve njih od obrađivača je stiglo isto obrazloženje.

“Sumarni stambeni kapaciteti ove planske zone su već maksimizirani. Planiranjem novih kapaciteta izašlo bi se iz dozvoljene vrijednosti gustine stanovanja”, poručuju iz ministarstva.

Ministarstvo nije prihvatilo zahtjev Zavoda za hidrometeorologiju i seizmiku da se u planu ostavi mogućnost gradnje meteo stanice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije