Connect with us

Crna Hronika

UBISTVO KOŠARKAŠA: Policija me davila u jezeru i pucali u mene preko pancira

Published

on

U nastavku glavnog pretresa na suđenju Aleksandru Konataru, optuženom za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju 2011. godine, juče je u Višem sudu u Podgorici ponovo svjedočio Vasilije Todorović i naveo da je bio pod pritiskom policije kada je davao ranije izjave.

“Da su ovo krivično djelo počinili Konatar i Vuletić, to su njihove priče policije, koje sam ja morao da kažem kao svjedok, jer sam vođen negdje na jezero gdje sam davljen u vodi. Rekli su mi da moram da kažem da su ovo djelo počinili njih dvojica ili će mi uhapsiti brata”, naveo je Todorović.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića, koji se nalazio pored vrata.

Svjedok Todorović juče je istakao da je okrivljenog Konatara vidio samo jednom u životu, i to u prekršajnom zatvoru, a okrivljenog Vuletića prije 16-17 godina.

“Bio sam pod pritiskom policije kada sam davao iskaze u prethodnom postupku pred tužiocem i na ranijem glavnom pretresu. Ne znate šta sam doživio od njih tako da ne mogu da mi zamjere ni Konatar ni Vuletić. Na saslušanje kod tužitelje Olivere Ražnatović su me doveli sprovodnici, ali sam u kancelariju ušao sa Aleksandrom Boškovićem i još pet-šest policajaca kojima su se samo oči vidjele. Dva sata bih imao da pričam ovdje, mada ne znam šta će mi se desiti sjutra u zatvoru, da mi ne naudi Veselin Veljović, pošto on to zna da radi. Dok sam se nalazio na slobodi Veljović mi je slao stalno SAJ-ovce da mi je toga više preko glave. Veljović mi je nabio takav pritisak, nudio mi je brda i doline samo da kažem da su ova dva momka učestvovala u ovom događaju, gdje je lišen života Ljubo Jovanović. Tražim od vas zaštitu, a molim novinare da ukoliko mi se nešto desi da navedu da je to učinjeno od strane Veljovića”, ispričao je Todorović juče u sudnici.

On je dodao i da su mu službenici policije stavljali pancire i pucali iz vatrenog oružja u njega, te da su se iživljavali.

“Kazali su mi da ukoliko ja ne saopštim da je Konatar ovo učinio, da će prisiliti Konatara da kaže da je ubistvo Jovanovića učinio moj brat”, dodao je svjedok Todorović, koji se trenutno nalazi u UIKS-u.

Postupajući sudija Vladimir Novović juče je pročitao pismo Todorovića upućeno sudu u avgustu prošle godine, a nakon toga svjedok Todorović je potvrdio da ga je napisao i poslao.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije