Connect with us

Društvo

UDRUŽENJE NOVINARA: Osuđujemo napad na Sadikovića

Published

on

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) najoštije je osudilo napad novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića i pozvalo nadležne da što prije otkriju i kazne počinioce.

Iz tog Udruženja su rekli da novinari nijesu od juče meta napada i da novinarska profesija u Crnoj Gori pripada visoko rizičnim zanimanjima.

Kako su ukazali, brojni napadi na novinare tokom proteklih decenija ostali su nerazjašnjeni, a ubistvo Duška Jovanovića i dalje je neriješeno.

“U Crnoj Gori pojedine stranke, ali i državni predstavnici, svojim izjavama da je Crna Gora napadnuta spolja i izntra, podižu adrenalin kod svojih pristalica, pa nije ni čudo što se dešavaju napadi i na novinare, poput jučerašnjeg na Sadikovića”, kazali su iz UNCG.

Oni su pozvali rukovodstva takvih stranaka i pojedince koji i dalje imaju moć, a pripadaju bivšem režimu, ne samo da se ograde od ovakvih napada, nego i da političku priču upristoje i pomognu smirivanju tenzija, umjesto što ih podižu.

Iz UNCG su kazali da će učiniti sve da se ovakve stvari ne ponove, i poručili Sadikoviću da ima njihovu profesionalnu i ljudsku podršku da nastavi da bude novinar kao i do sada.

“Nadamo se da će ga ovakvi događaji samo učvrstiti u uvjerenju da slobodu novinara moramo braniti po svaku cijenu i da novinari neće dopustiti da budu meta iživljavanja bilo kojih nasilnika koji se kriju iza stranačkih ili državnih zastava”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije