Connect with us

Crna Hronika

UNIŠTAVANJE DOKUMENATA: Vukšićeva lista stigla do SDT

Published

on

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić u četvrtak popodne dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu kompletne dokaze o nezakonitom uništavanju dokumentacije, tajnom praćenju i prisluškivanju građana, saznaju “Vijesti”.

Prema istim informacijama, specijalna tužiteljka Stojanka Radović, nakon što je dobila spise, izdala je naloge Upravi policije da pozovu službenike tajne policije, čija se imena nalaze u dokumentaciji koju je dostavio Vukšić i sa njima u svojstvu građana obave informativna saslušanja.

Izvor “Vijesti” kazao je da se na spisku direktora ANB-a nalaze imena petnaestak službenika te institucije, za koje se vjeruje da su organizovano, mimo zakonskih pravila, pratili i prisluškivali građane, a potom tajnu dokumentaciju – uništili.

“Na osnovu dokaznog materijala traženo je da se prikupe obavještenja od službenika ANB-a, koje je direktor Vukšić pomenuo u obraćanju SDT-u”, naveo je izvor “Vijesti” iz vrha UP.

Prema nezvaničnim podacima, Vukšić je u dokumentaciji navodno naglasio da ima čvrste dokaze protiv najmanje petorice službenika tajne službe, dok je za ostale dostavio svoja saznanja, odnosno napisao da su mogli imati veze sa nezakonitim radom u agenciji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije