Povežite se sa nama

Društvo

URA: Osuđujemo napade na žene DPS-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

”Vrijeđanje putem društvenih mreža je jedan od sve učestalijih obilka nasilja koji može jako uticati na sve, a naročito na mlade osobe. Drago mi je što koleginice iz DPS-a neće odustati, već ih ovakve stvari dodatno motivišu da grade jači sistem za sve nas, a naročito za generacije koje dolaze”

Najoštrije osuđujemo mizogene i seksističke komentare koji su upućeni funkcionerkama DPS-a, poručila je danas Ljiljana Jokić, predsjednica Foruma mladih Građanskog pokreta URA.

Prema njenim riječima, taj Forum će uvijek reagovati i osuditi sve slučajeve kada su ugrožena prava žena, bez obzira na partijsku pripadnost.

”Moramo graditi sistem u kojem će se žene podsticati da se više bave politikom. Vrijeđanje putem društvenih mreža je jedan od sve učestalijih obilka nasilja koji može jako uticati na sve, a naročito na mlade osobe. Drago mi je što koleginice iz DPS-a neće odustati, već ih ovakve stvari dodatno motivišu da grade jači sistem za sve nas, a naročito za generacije koje dolaze” kazala je ona.

Ljiljana Jokić

Kako je još napomenula, vjeruju da će se pronaći odgovorni.

”Kako smo i ranije poručivali, nama kao društvu je potrebna kultura dijaloga i poštovanje ličnog, profesionalnog i porodičnog integriteta svake žene, bez obzira na njeno partijsko opredjeljenje i političku aktivnost ili pasivnost. Pozivamo sve žene u Crnoj Gori da budu solidarne i istrajne u borbi protiv mizoginije”, zaključila je Jokić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije