Connect with us

Društvo

USKORO: Smjene uprava zatvora

Published

on

U spuškom i bjelopoljskom zatvoru uskoro će doći do promjena na direktorskim pozicijama, saznaje Dan.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Spuž sada je Milan Tomić, a načelnica zatvora u Bjelom Polju je Vesna Pavićević.

Izbor direktora ZIKS-a sprovodi se tako što Uprava za kadrove raspisuje javni oglas za potrebe Ministarstva pravde.

Milan Tomić je bio pomoćnik direktora Uprave, nakon čega je postao šef Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. Tomić je ranije bio savjetnik u Upravi policije. Jedno vrijeme je bio pomoćnik direktora ZIKS-a, prije nego što se ponovo vratio u policiju.

Vesna Pavićević je prva žena na čelu jednog zatvora. Ona je 2. februara preuzela mjesto načelnika ZIKS-a zatvorske jedinice Bijelo Polje. Do tada je radila u Upravi policije Crne Gore, Centru bezbjednosti Bijelo Polje i prva je žena koja je radila kao inspektor za imovinske delikte, teške krađe i razbojništva. Za izuzetne rezultate dobila je nagradu od tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova.

U njenoj radnoj biografiji piše da se posljednjih sedam godina nalazila na poslovima višeg policijskog inspektora prve klase u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu i da je imala izuzetnu saradnju sa menadžmentom policije. Bila je predavač na obukama primjene vaspitnog naloga u krivičnim predmetima i organizovala prve alternativne mjere za krivične predmete u postupcima medijacije.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije