Povežite se sa nama

Vijesti

Abazovićev kabinet: Vidjećemo čiji se “patriotizam” krije u Švajcarskoj

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vidjećemo čiji se “patriotizam” krije u Švajcarskoj, kazali su za Portal RTCG iz Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, komentarišući najavu švajcarske Vlade da će pokrenuti konsultacije u vezi potpisivanju sporazuma o automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima sa Crnom Gorom.

Konsultacije će trajati do marta naredne godine.

– Raduje nas vijest da Federalni savjet Švajcarske pokreće konsultacije o automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima (AEOI) što predstavlja dobar korak u borbi protiv nelegalnih finansijskih tokova i nelegalno stečene imovine, koja često završi na tajnim računima u inostranstvu – ukazali su iz Kabineta potpredsjednika Vlade dr Dritana Abazovića.

Iz Kabineta Abazovića konstatuju da će ovo, kroz intezivnu saradnji sa međunarodnim adresama kroz nove zakonske mehanizme za utvrđivanje porijekla imovine, pomoći crnogorskim institucijama u finansijskim istragama i otkrivanju nelegalno stečene imovine.

– Koja se često krije od očiju crnogorske javnosti na tajnim računima u inostranstvu. Vrijedi napomenuti da smo ranije imali slučajeve visokih državnih funkcionera koji su na taj način krili enormnu imovinu, ne prijavljujući je Agenciji za sprečavanje korupcije. U tom smislu, ovaj potez Švajcarske će biti dobar korak ka tome da vidimo čiji se “patriotizam” krije u Švajcarskoj – zaključili su iz kabineta Abazovića.

Federalni savjet Švajcarske pokreće konsultacije u ciljupotpisivanja sporazumao automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima sa 12 partnerskih država, uključujući i Crnu Goru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
05.12.2021. 00:53

Odlican je Federalni savjet Svajcarske koji ce svojim djelovanjem pomoći Crnogorskim institucijama u finansijskim istragama i otkrivanju nelegalno stečene imovine.
Ali razmahano poneseni Dritane:

  • 1-Na tvoje oci i na oci i uz pomoc tvojih institucija Bato Carevic, Veliki Razbojnik od Budve, nelegalno i nasilno i koruptivno stice vec godinama, a poslednju hiperintenzivno, ogromnu imovinu, a ti i tvoje institucije ni prstom da mrdnete. Bato je sa tvojim dolaskom jos veci Car i jos veci Razbojnik i jos veci Uzurpator i Super Korupcionas.
  • 2- Srpska pravoslavna crkva je uz tvoju pomoc korumpirala sve danasnje institucije drzave Crne Gore. Prenijeli ste joj u vlasnistvo nasilnim krsenjem Ustava CG i zloupotrebom vlasti ogromnu imovinu: neprocjenjivo kulturno, vjersko i istorijsko nasledje Crnogorskih gradjana i neprocjenjivo ekonomsko bogatstvo Crne Gore. Srpska pravoslavna crkva u drzavi Crnoj Gori, ne treba nista racune u bankama Svajcarske, jer joj je dozvoljeno da sve radi u svojim tajnim trezorima lociranim u CG i Srbiji. Srpska pravoslavna crkva je najjaci stub korupcije, nezakonitog i nelegalnog rada u koji su ukljuceni sverc, trgovina opijatima, trgovina ljudimma, zlostavljanje ljudi i organizcija paravojnih jedinica koje djeluju i djelovace protiv drzave Crne Gore. Da te samo podsjetim na uzasnu pljacku poste u Niksicu uz nemilordno svirepo ubistvo covjeka na duznosti, a za koje se opravdano sumnja da je izvedena od strane paravojnih, kriminalnih sekcija SPC. Evo nekoliko mjeseci ti i tvoje institucije radite na tom slucaju svake nedelje intenzivno, od ponedjeljka do petka, al’ se nijeste makli dalje od pocetka.
  • 3- Ti i tvoje instituije i pratece nelegalne formacije Bata Carevica ucestvovale ste u organizovanom, bestijjalnom oruzanom, grozomornom napadu na grad Cetinje i njegove gradjane.

Zakljucak: Ovizi iz Svajcarske sto ces pofatat jesu “patriote”, ali ti i tvoje institucije ste SRPSKE PATRIOTI NA N-TI SEPEN, na uzasnu nesrecu svih Crnogorskih gradjana.
Oprem dobro Dritko!

Sponzor

Najčitanije