Povežite se sa nama

Vijesti

ANĐUŠIĆ: “Vlada neistinama brani Radulovića”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Mihailo Anđušić saopštio je da Vlada, gomilom neistina i podmetanja, pokušava da sačuva ministra vanjskih Đorđa Radulovića od interpelacije

Vlada Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) odbacili su navode iz predloga za interpelaciju u oblasti spoljne politike i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, koje je DPS predao Skupštini. Iz MVP su kazali da je ova interpelacija nastavak kampanje neistina kojima se služe bivše vlasti.

“Čim je Vlada izustila nešto o pitanju interpelacije – odmah je saopštila nove neistine, već po navici bježeći u digresije, neosnovano prozivajući oponente, i dalje ne shvatajući kako bi ona trebalo da predstavlja vlast svih građana”, saopštio je Anđušić.

Prema njegovim riječima, zanimljivo je da Vlada sada o Radulovićevom non-paperu samo što ne govori u superlativu, a javnost je, kako je naveo, za njega saznala bukvalno tako što su ga otkrili mediji – “nakon čega je Radulović danima u panici vršio istrage o tome ko ga je njima proslijedio.”

“O petom septembru na Cetinju sve su rekli predsjednik Vlade i njegovi saradnici, najnevjerovatnijim izmišljotinama: od Molotovljevog koktela, sve do toga što su građane svoje države nazivali teroristima. Upravo takva podmetanja iznio je i Radulović i prije nego što je utvrđena i jedna jedina okolnost o dešavanjima na Cetinju”, kazao je Anđušić.

On je naveo da je predsjednik države petog septembra bio sa svojim građanima, a Vlada se tog dana nad njima iživljavala bez ikakvog povoda, “a sve zbog ćefa svojih šefova iz Beograda i Srpske pravoslavne crkve”.

“Zato bi ova poslušnička vlast, koja samo saopštava neistine, za promjenu mogla da zaćuti na temu petog septembra. Ako ni zbog čega drugo, a ono zbog sramote. Upravo zato što je lagao i što svojim postupcima unižava i Ministarstvo vanjskih poslova i crnogorsku diplomatiju, najmanje što Radulović zaslužuje jeste interpelacija, protiv koje je Vlada još jednom pokušala da nastupi na prepoznatljiv način – gomilom neistina i podmetanja”, zaključio je Anđušić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije