Connect with us

Vijesti

BEČIĆ: Rožaje pokazalo koliko cijeni nasljeđe različitosti kao veliko kulturno i istorijsko bogatstvo

Published

on

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, čestitao je 30. septembra, Dan opštine Rožaje predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću i svim građankama i građanima.

– Dan vaše opštine u sebi prožima ideju i bogato naslijeđe antifašizma, što ste i dokazali vašim zalaganjem u borbi za oslobođenje vašeg kraja. Krupnim primjerima u svojoj istoriji uspijevali ste da pokažete koliko cijenite nasljeđe različitosti kao veliko kulturno i istorijsko bogatstvo. Nepokolebljiva posvećenost ideji multikulturalizma i multietničnosti, te okrenutost jednih na druge, predstavlja jedini vjerodostojni i utabani pravac koji treba da slijedite – naveo je Bečić u čestitki.

On je istakao da prirodna bogatstva kojima Rožaje obiluje, kao i autentična i sadržajna turistička ponuda predstavljaju vrijedan potencijal za uspješan razvoj privrede grada koji će, siguran je, doprinijeti poboljšanju životnog standarda  stanovništva i dati zamajac budućim investicijama i otvaranju novih radnih mjesta.

– Uprkos zdravstvenim, socijalnim, ali i drugim savremenim izazovima, uvjeren sam da ćete vođenjem dugoročne i planske razvojne politike, uspjeti da spriječite odlazak mladih ljudi iz vašeg kraja.  Uz najiskrenije želje da Rožaje u narednom periodu osjeti ubrzan ekonomski i društveni prosperitet još jednom vam čestitam Dan opštine 30. septembar – istakao je Bečić u čestitki.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije