Povežite se sa nama

Vijesti

BELIVUK POD NAJSTROŽIJIM MJERAMA: Nema kontakt sa drugim zatvorenicima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, optužen za svirepe zločine, nezapamćene na ovim prostorima, zatvorske dane mahom provodi u ćeliji sa još jednim cimerom, piše Kurir.rs.

Ovaj zloglasni kriminalac, koji se tereti za najmanje šest ubistava u Srbiji (surove likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića), ali i likvidacije po Crnoj Gori (Damir Hodzić i njegov zet Adis Spahić), nema nikakvih privilegija u zatvoru i mora da se ponaša po strogim pravilima koja važe u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu, saznaje Objektiv.

Vođa zloglasnog klana ćeliju obično napušta samo dva sata tokom dana, naravno, ukoliko ne ide na saslušanja ili na sastanke sa advokatom.

Dok je Belivuk u šetnji, u koju ide zajedno sa cimerom iz sobe, obezbjeđenje je na maksimalnom oprezu i pojačano u odnosu na momente kada su u šetnji ostali zatvorenici. Velja Nevolja ni tokom šetnja nema kontakt sa drugim zatvorenicima.

Belivuk je pod najstrožim merama u pritvoru, a takav tretman imaju i ostali pripadnici njegovog klana. Dok čeka početak suđenja, a posebno kada se unervozi, „bilduje” u zatvorskoj sobi. Dva puta mjesečno može da dobije paket od porodice, a dva puta tokom mjeseca članovi porodice imaju pravo i da mu dođe u posjetu. Sa druge strane, advokat može da ga obilazi kada god hoće – otkriva izvor.

Pravo na dvočasovnu šetnju imaju i ostali članovi surovog Belivukovog klana, koji su smješteni u pritvoru Specijalnog suda za organizovani kriminal.

– Belivuk ne viđa svog najbližeg saradnika Marka Miljkovića pošto su optuženi za ista krivična djela. Nijedan član Belivukovog grupe ne smije da se sretne sa “kolegama”. Baš kao i Velja, i Mare Mesar dane u ćeliji najčešće provodi tako što diže tegove – navodi sagovornik.

Inače, pritvorsku jedinicu, koja je rezervisana samo za najčuvenija imena kriminalnog miljea i najopasnije kriminalce, obezbjeđuje i Žandarmerija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije