Connect with us

Vijesti

BELIVUK POD NAJSTROŽIJIM MJERAMA: Nema kontakt sa drugim zatvorenicima

Published

on

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, optužen za svirepe zločine, nezapamćene na ovim prostorima, zatvorske dane mahom provodi u ćeliji sa još jednim cimerom, piše Kurir.rs.

Ovaj zloglasni kriminalac, koji se tereti za najmanje šest ubistava u Srbiji (surove likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića), ali i likvidacije po Crnoj Gori (Damir Hodzić i njegov zet Adis Spahić), nema nikakvih privilegija u zatvoru i mora da se ponaša po strogim pravilima koja važe u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu, saznaje Objektiv.

Vođa zloglasnog klana ćeliju obično napušta samo dva sata tokom dana, naravno, ukoliko ne ide na saslušanja ili na sastanke sa advokatom.

Dok je Belivuk u šetnji, u koju ide zajedno sa cimerom iz sobe, obezbjeđenje je na maksimalnom oprezu i pojačano u odnosu na momente kada su u šetnji ostali zatvorenici. Velja Nevolja ni tokom šetnja nema kontakt sa drugim zatvorenicima.

Belivuk je pod najstrožim merama u pritvoru, a takav tretman imaju i ostali pripadnici njegovog klana. Dok čeka početak suđenja, a posebno kada se unervozi, „bilduje” u zatvorskoj sobi. Dva puta mjesečno može da dobije paket od porodice, a dva puta tokom mjeseca članovi porodice imaju pravo i da mu dođe u posjetu. Sa druge strane, advokat može da ga obilazi kada god hoće – otkriva izvor.

Pravo na dvočasovnu šetnju imaju i ostali članovi surovog Belivukovog klana, koji su smješteni u pritvoru Specijalnog suda za organizovani kriminal.

– Belivuk ne viđa svog najbližeg saradnika Marka Miljkovića pošto su optuženi za ista krivična djela. Nijedan član Belivukovog grupe ne smije da se sretne sa “kolegama”. Baš kao i Velja, i Mare Mesar dane u ćeliji najčešće provodi tako što diže tegove – navodi sagovornik.

Inače, pritvorsku jedinicu, koja je rezervisana samo za najčuvenija imena kriminalnog miljea i najopasnije kriminalce, obezbjeđuje i Žandarmerija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije