Connect with us

Vijesti

Bešović: Piloti otkazali poslušnost u poslednjem trenutku iako su kazali da će ispuniti zadatak

Published

on

U plavoj sali Skupštine održava se kontrolno saslušanje pred Odborom za bezbjednost i odbranu, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ministarke odbrane Olivere Injac, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodraga Bešovića povodom postupanja pripadnika Uprave policije, bezbjednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra 2021. godine.

Bešović je rekao da Direkcija raspolaže sa nekoliko vazduhoplova i da nisu na nekoj visini zadataka, ali da su do sada funkcionisali veoma dobro.

“Sama tema današnjeg sastanka je sigurno upotreba helikoptera ili moguća upotreba tog dana. Helikopter koji je u funkciji je višenamjenski”, kazao je on.

Objasnio je da se koristi za spasavanje, prevoz štićenih ličnosti, kontrolu saobraćaja iz vazduha, pretragu plantaža marihuane…

Dodao je da piloti te jedinice nemaju policijska ovlaščenja i da su dužni da postupaju po naređenjima službenika Upravi policije, što tog dana nisu učinili.

“Odustali su u zadnjem momentu, iako su me uvjeravali da će završiti zadatak”, kazao je on.

Dodao je da su, po njemu, oni izvršili težu povredu radne dužnosti i da je pokrenuo postupak protiv njih.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije