Povežite se sa nama

Vijesti

BOGDANOVIĆ: Nezakonito prepisivanje Cetinjskog manastira na SPC je opasna provokacija Vlade

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Cetinjski katastar je u tajnosti i nezakonito proteklih dana prepisao prava svojine nad Cetinjskim manastirom na Srpsku pravoslavnu crkvu. Na taj način, ova Vlada je, “transparentno” kao i sve do sad, još jednom uradila sve kako bi isprovocirala i građane Cetinja i veliki dio građana Crne Gore, naveo je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS-a.

“S obzirom na to da premijer živi u uvjerenju kako vodi “najtransparentniju vladu”, želimo ga upitati zašto je prepis imovine koja je bila vlasništvo svih građana Cetinja, a koju su vjekovima upravo gradili oni, obavljen tajno i ko je on da Cetinjankama i Cetinjanima otima imovinu?”

Da li je ovo to bavljenje ekonomijom, o kojem pogubljeni premijer očajnički govori kad god njegovi katastrofalni potezi izazovu reakcije građana? Da li je ovo nastavak pomirenja u koje nas uvodi Krivokapić sa ekspertima, a koje umalo petog septembra nije rezultiralo sukobom nezapamćenih razmjera? Da li je ovo najava nastavka policijskog terora nad građanima Cetinja i Crne Gore upitao je Bogdanović.

Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv odgovornih za krađu imovine i malverzacije koje su učinjene tokom ovog postupka. Odgovaraće vršilac dužnosti za ovo što je uradio, pa neka u postupku kaže ko mu je i iz kakvih namjera naredio da učini to što je učinio. Ovo je samo posljednji u nizu poteza kojim se ova Vlada direktno suprotstavila Cetinju i njegovim građanima.

Ako Krivokapićevim saradnicima i dijelu vladajuće većine do danas nije jasno da je on izgubljeni slučaj, iracionalan čovjek koji je duboko i nepovratno zagazio u opasni vjerski fundamentalizam – vjerujemo da danas više ni oni nemaju dilemu o tome, zaključio je Bogdanović

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije