Connect with us

Vijesti

BORBA: Krivokapić na sjednici Vijeća predložio samo smjenu Brđanina, Knežević tražio da u paketu sa njim ide i Sekulović

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić je na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost predložio da se pokrene smjena direktora Uprave policije Zorana Brđanina, povodom propusta prilikom ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju, saznaje BORBA.

Premijer je svu odgovornost za nepravremeno postupanje policije pokušao prebaciti samo na Brđanina, dok je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića htio abolirati, iako je ovaj sve činio da do ustoličenja na Cetinju ne dođe.

Predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević nije se složio sa predlogom predsjedavajućeg Krivokapića, i tražio je da Brđanin i Sekulović u paketu budu smijenjeni.

Kako saznajemo, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović zamjerio je premijeru Krivokapiću što u Vladu želi da uključi lidera DNP-a Milana Kneževića. Sekulović je premijera podsjetio da je zbog izjave o Srebrenici svojevremeno smijenio Vladimira Leposavića,  a da sada hoće u Vladu da “ugura” Kneževića koji, po njegovom mišljenju, ima još rigidnije stavove po tom pitanju.

Knežević je odgovorio Sekuloviću da mu je konstatacija izlišna, jer nije dobio nikakvu ponudu za ulazak u Vladu.

Na sjednici nije donešena nijedna odluka, jer na istoj zbog obaveza nisu prisustvovali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i šef diplomatije Đorđe Radulović. Nakon što se Abazović i Radulović vrate i nakon što Biro za operativnu koordinaciju bude razmatrao Izvještaj o analizi koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora biće zakazana naredna sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije