Connect with us

Vijesti

Božović: Sve ću učiniti da ne budem prepreka bratskim odnosima Srbije i Crne Gore

Published

on

Pjesmom u srcu i duši sam obilježio godišnjicu progona Ambasadora Srbije u Crnoj Gori, a posvećujem je Blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju, napisao je sinoć na Tviteru bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

– Tvrd je orah voćka čudnovata. Pokoljenja djela neka sude. Neka bude što biti ne može. Hvala ti Gospode, velika su djela tvoja – naveo je Božović.

Božović je prisustvovao koncertu ansabmla “Knjaz Miloš” iz Beograda koji je održan u hotelu “Palas” u Petrovcu, a snimak sa proslave podijelio je na društvenoj mreži.

– Spreman sam da učinim sve što je u mojoj moći da ne budem prepreka bratskim i prijateljskim odnosima između Srbije i Crne Gore, već da budem most saradnje – kazao je Božović nakon koncerta.

Podsjećamo, Božović je bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori, koga je Ministarstvo vanjskih poslova u prethodnoj Vladi Duška Markovića proglasilo personom non grata i uskratilo mu boravak krajem novembra prošle godine

Odluka tadašnjeg Ministarstva uslijedila je pošto je Ambasada Srbije u Crnoj Gori izdala saopštenje sa citatima Božovića koji je Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda.

Iz Ministarstva tada je saopšteno da je Božović “omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo”.

Božović se tada u saopštenju dotakao Mojkovačke bitke, navodeći je kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila je uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu- kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom.

1 Comment

1 Komentar

  1. flamantes

    01.12.2021. at 23:52

    Ko je ovog izmeta puštio u Crnu Goru?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije