Connect with us

Vijesti

BRAJOVIĆ U PLAVU: “Zaštitićemo manjinske narode i našu dijasporu”

Published

on

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović na sjednici Opštinskog odbora SD Plava istakao je uvjerenje da će na skorim, prijevremenim, parlamentarnim izborima napredna i pristojna Crna Gora sačuvati manjinske narode i našu brojnu dijasporu od nastraja nacionalno ostrašćene aktuelne vlasti, ali i odbraniti građanski, sekularni i antifašistički karakter države, te da će različitost kultura, vjera i nacija i dalje služiti na čast i ponos svim građankama i građanima Crne Gore

Brajović je, kao je saopšteno iz SD, istakao da je naročito važno u mješovitim sredinama, kakva je Plav, očuvati dobre vjerske i nacionalne odnose među lokalnim stanovništvom.

“Plav je u bliskoj prošlosti znao da odgovori na te izazove, uvjeren sam da će tako biti i ubuduće. Socijaldemokrate će nastaviti da zastupaju vrijednosti na kojima počiva moderno, građansko društvo, istovremeno ukazujući na sve loše i zlonamjerne odluke nove vlasti. Kao što smo reagovali povodom namjere Vlade da kroz podzakonske akte vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering, dignućemo glas i na druge nedemokratske poteze predstavnika nove vlasti“, zaključio je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović saopštio je da je Plav pravi primjer i mjera odnosa ove Vlade prema infrastrukturnom i ekonomskom razvoju Crne Gore, ističući da su Socijaldemokrate pokazale na koji način se odgovorno vodi lokalna politika, čak i u nedostatku neophodne podrške sa državnog nivoa.

Damir Šehović (foto: SD) Damir Šehović (foto: SD)

“U vremenu koje zahtijeva jedinstvo, mudru politiku i ozbiljne državničke poteze, Crna Gora je zahvaljujući srednjovjekovnom diskursu ove vlasti podijeljenija nego ikad, a zbog njenih pogrešnih poteza ispaštaju uglavnom građani. Jedini izlaz iz trenutnog stanja beznađa i duboke političke krize je formiranje prelazne vlade sa ciljem organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora. Sa druge strane se pred Socijaldemokratama ali i kompletnom opozicijom postavlja još važniji zadatak, jer se ona ne bori samo za dolazak na vlast, već i za odbranu temeljnih vrijednosti na kojima bi trebalo da počiva država počiva savremena Crna Gora.”

Predsjednik OO SD Plava Nihad Canović je kazao je da su Socijaldemokrate upravo na primjeru Plava, kroz odgovorno rukovođenje u najboljem interesu opštine i lokalnog stanovništva, pokazale kako se vodi ozbiljna politika i održava ekonomska stabilnost Opštine uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočava.

Nihad Canović (foto: SD) Nihad Canović (foto: SD)

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Plava, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrano je devet kandidata za člana novog saziva Glavnog odbora, koji će u predstavljati plavski odbor.

Nakon odluke predsjednika Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Plava je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije