Povežite se sa nama

Vijesti

Čirgić poručuje Ministarstvu: Vidimo se śutra na Cetinju – dođite da vidite svijet u kome nema tuđih sluga i vjerskih fanatika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić odgovorio je na današnje saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Kao i proljetos, kad su MPNKS i njegova, po nesreći, ministarka shvatili da FCJK neće odustati od onoga što mu po zakonu pripada, obustavljena je finansijska blokada Fakulteta. No to što je MPNKS danas uplatilo ratu za septembar neće nas pokolebati u namjeri da se śutra na protestu obratimo javnosti povodom ataka vlasti na Fakultet za crnogorski jezik i književnost”, kazao je Čirgić.

“A do kraja neđelje dostavićemo im zahtjev za uplatu preostalih rata – za oktobar, novembar i decembar. Bude li služba za isplatu sredstava opet na bolovanju samo za FCJK, eto nas na novom protestu – ispred ministarstva Vesne Bratić, u Podgorici”, dodao je.

“Što se ogavnoga saopštenja MPNKS tiče, ono ne zaslužuje dalji komentar. Kao da je to saopštenje Vesni Bratić diktirao eho s kakve seanse kojima nesumnjivo počesto prisustvuje u nemogućnosti da naš svijet pretvori u Srpski svet. Ministarka je jedno u pravu – jesam običan čovjek. Ne daj bože da sam neobičan poput nje i njezinih izmećara, pa da za uklin služim crnogorskim građanima.”

“Vidimo se śutra na Cetinju, u podne. Dođite da vidite svijet u kome nema tuđih sluga, vjerskih fanatika, kleronacionalista, šovinista”, zaključio je Čirgić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije