Povežite se sa nama

Vijesti

CRNO NA BIJELO: Bečić da hitno sazove sjednicu kako bi se izabrao Tužilački savjet

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Svako prolongiranje izglasavanja novog Tužilačkog savjeta značilo bi da neko svjesno blokira Crnu Goru na njenom evropskom putu i opstruira borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju

Poslanički klub Crno na bijelo pozvao je predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da hitno sazove sjednicu parlamenta, sa prvom tačkom dnevnog reda – izglasavanje Tužilačkog savjeta.

“Pandora papiri još jednom su nepobitno pokazali zbog čega je neophodna apsolutna reforma Tužilaštva, kako ne bi, kao mnoge do sada, završila u fiokama. Krajnje je vrijeme da se, kao vlast, ponesemo odgovorno prema građanima Crne Gore i ispunimo obećanja koja smo dali tokom predizbornih kampanja, a koja se odnose na dugo očekivane promjene i reforme tužilaštva, kako bi mnoge afere koje su decenijama potresale Crnu Goru dobile epilog kakav zaslužuju”, navodi se u saopštenju.

Svako prolongiranje izglasavanja novog Tužilačkog savjeta značilo bi da neko svjesno blokira Crnu Goru na njenom evropskom putu i opstruira borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, poručili su iz poslaničkog kluba Crno na bijelo.

“Evo prilike da ostale kolege iz vladajuće većine pokažu da im prioritet nijesu funkcije i borba za fotelje. Još jednom pozivamo predsjednika Skupštine da bez odlaganja zakaže sjednicu Skupštine Crne Gore kako bismo izglasali novi Tužilački savjet”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije