Connect with us

Vijesti

DANILOVIĆ: Špijanje kao usud

Published

on

Đukanović ne odustaje. Za sve je kriv “Srpski svet” i ruska produžena ruka? Kaže da je prethodno isfabrikovana laž da su Srbi ugroženi u Crnoj Gori. Badava mu je objašnjavati odgovarajući kako zaslužuje, dakle, grubo i bez imalo uvažavanja. Prosto, po onoj narodnoj dođe vrijeme kad je pojedincu svejedno hoćete li mu reći kiš ili guć. Čuvajući, kada je već tako, vlastito dostojanstvo, imam samo par pitanja za Predsjednika Crne Gore:
* Šta milite koliko je Srpkinja i Srba i danas na Zavodu za zapošljavanje, bez obzira na promjenu vlasti?
* Koliko je Srpkinja i Srba u Glavnom odboru vaše DPS?
* Koliko je Srpkinja i Srba zaposleno u kabinetu Predsjednika Crne Gore?
* Koliko je Srpkinja i Srba u Tužilaštvu, Sudskom savjetu, Sudovima, upravi Glavnog Grada?
* Je li “Srpski svet” predložio avetni, nesojski, zlokobni, fašistički Zakon o slobodi vjeroispovijesti?
* kojim jezikom govori i piše najveći broj građana Crne Gore i kakav mu je status? Imali i jednog primjera u Evropi da “najbrojniji” jezik nije službeni?
* Koliko novca ste izdvojili za srpske institucije kulture u posljednjih petnaest godina?
* Kakav je Vaš odnos prema državnim simbolima iz istorije Crne Gore koje srpska nacionalna zajednica baštini, čuva i koristi kao svoje?
* Koliko ste srpskih sveštenoslužitelja istjerali iz Crne Gore?
Dakle, umjesto odgovora na ova pitanja opet ćemo dobiti jednu bljutavu i sramnu priču o tome kako je Crna Gora žrtva zavjere skovane u Kremlju i realizovane preko SPC.
Da Đukanović nije nažalost i dalje Predsjednik države i da ne jurca okolo i ogovara novu većinu, da ne laže o istorijskim prilikama i ne natuca o kulturološkim razlikama, nikad više ne bih jedno slovo napisao o njemu. Zaista je ispod časti baviti se jednom bajatom, potkazivačkom, plačiplačkavom i nadasve lažavaom politikom čovjeka koji ni u pobjedama, ni u porazu, ne može da nađe mjeru.
Đukanović je vjerovao da će ga oni koji su ga doveli na vlast vječno i čuvati? Kada su mu okrenuli leđa pokazalo se da su sve poluge diktature uzaludne i da ga narod, prosto, nikada nije ni želio.
Tog naroda Đukanović bi se odrekao sjutra samo za još malo ohole vlasti. Ali! Ali!
Kad istekne rok trajanja politici i političaru niko ih više ne može povratiti na tron, pa ni oni sami bilo kojom ponudom i upornim špijanjem . Prosto, ispiše se političko vrijeme. Gotovo je s tom nasilničkom i bahatom vladavinom.
Ovo što sad imamo daleko je od očekivanog i dobrog, ali je za Đukanovićevo nasleđe veselje i radovanje.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije