Povežite se sa nama

Vijesti

DF POJASNIO: “Podrazumijeva se da nova vlada traje do 2024.”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Stav Demokratskog fronta (DF) o izboru nove Vlade podrazumijeva njeno trajanje do 2024. godine, saopštili su iz tog političkog saveza

Iz DF-a su kazali da je njihova platforma pošten i ljudski iskorak u pravcu rješavanja teške političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, i da im je prirodno da sa postojećim partnerima dođu do novog dogovora.

„Da ne bi bilo zabune, stav DF-a o izboru nove Vlade podrazumijeva njeno trajanje do 2024. godine“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su naveli da je taj politički savez pristao i na rekonstrukciju postojeće Vlade, koju je, kako su kazali, podržavalo 38 poslanika parlamentarne većine, ali tri URA-e nijesu pristajala na takvo rešenje.

Kako su rekli iz DF-a, na kraju tih razgovora, dobili su u formi ucjene odgovor da je najbolje da sve ostane kako je bilo, iako su se svi složili na početku razgovora da je postojeće stanje neodrživo.

Prema njihovim riječima, i sada, kada imaju priliku da dođe do poštenog dogovora, opet neko ucjenjuje.

Iz tog političkog saveza kazali su da je za njih prihvatljiv nedavni stav predsjednika Demosa Miodraga Lekića.

Lekić je, kako su naveli iz DF-a, na posljednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine saopštio da bi samo onaj ko bi imalo odstupio od koalicionog sporazuma i postupao suprotno postignutom dogovoru, jedini odgovaran za pad vlade.

„Tada bi takav politički subjekt bio jasno i javno osuđen od strane svih drugih partnera da je krajnje neodgovoran i ne bi imao bilo kakvu političku budućnost“, kaže se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije