Connect with us

Vijesti

DF: Puštanje Veljovića dokaz da je dio pravosuđa u ekipi koja je organizovala ono na Cetinju

Published

on

Svi smo znali, i prije odluke da se Veselin Veljović brani sa slobode, da su u sudstvu i  tužilaštvu jake strukture kriminalne hobotnice DPS. Nakon ovoga sramnog čina, kojim je na slobodu, samo dan nakon učinjenog djela, pušten jedan od vođa pobune na Cetinju, možemo da ustvrdimo da je pravosuđe bilo dio kompletne nasilne akcije i terorizma koji se odigravao u ovom gradu, poručili su iz Demokratskog fronta.

“Očekujemo da se ispita ko je sve iz sudstva i tužilaštva prihvatio da bude dio kriminalne ekipe Mila Đukanovića, koji je bio vođa pobune, organizator sukoba i terorizma na Cetinju.
Puštanjem Veljovića iz pritvora poslata je ohrabrujuća poruka onima koji su isplanirali sukobe i atmosferu državnog udara da nastave sa rušilačkim akcijama i da neće odgovarati. Dokaz tome je i činjenica da su isti Veljović, kao i  njegove kolege iz vrha DPS, danima slali poruke mržnje u kojima su najavljivali nasilje i terorizam, što se nakon toga i desilo”, dodaju oni.

Iz DF-a naglašavaju da je zato neophodna hitna, neodložna, zajednička akcija vladajuće većine i izvršne vlasti na uklanjanju trulih dasaka iz sudstva i tužilaštva, jer su zbog takvog ponašanja dovedeni u pitanje mir i bezbjednost građana Crne Gore.

“Nema sumnje da je jedan dio državnog aparata i dalje čvrsto spregnut sa DPS i da se mora temeljno očistiti to leglo kriminala, nasilja i korupcije”, zaključuju oni.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije