Povežite se sa nama

Vijesti

Đukanović – Radulović: Podrška priznanju crnogorske manjine na Kosovu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Đukanović je pohvalio urađeno na planu promocije crnogorske kulture i saglasio se sa potrebom intenzivnijeg i posvećenijeg odnosa prema potrebi priznanja crnogorske manjine na Kosovu, njihove institucionalne i društvene zastupljenosti, u čemu je izrazio svoju punu podršku u domenu ustavnih nadležnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Lazara Radulovića predsjednika Udruženja Crnogoraca Lovćen sa Kosova.

Radulović je upoznao Predsjednika sa položajem Crnogoraca na Kosovu, potrebom intenziviranja aktivnosti na ustavnom priznanju crnogorske manjine i pristupu institucijama kroz zapošljavanje pripadnika crnogorske manjine, ali i kroz intenzivne međudržavne aktivnosti na promociji crnogorske kulture. Takođe, ukazao je na potrebu tješnje saradnje sa crnogorskim privrednicima na Kosovu i povezivanjem sa privrednicima u Crnoj Gori, sve u cilju poboljšanja njihovog položaja.

Predsjednik Đukanović iskazao je puno razumijevanje za položaj crnogorske zajednice na Kosovu, visoko cijeneći njihov lojalan odnos prije svega prema državi u kojoj žive, kao i prema državi porijekla, Crnoj Gori. Pohvalio je urađeno na planu promocije crnogorske kulture i saglasio se sa potrebom intenzivnijeg i posvećenijeg odnosa prema potrebi priznanja crnogorske manjine na Kosovu, njihove institucionalne i društvene zastupljenosti, u čemu je izrazio svoju punu podršku u domenu ustavnih nadležnosti. Na toj liniji, dogovorena je dalja komunikacija i saradnja u bliskoj budućnosti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije