Connect with us

Vijesti

ĐURĐEVI STUPOVI: Na ustoličenju u Beranama Krivokapić, Bratić, Milatović, Vukšić, Mitrović, Stijović.

Published

on

U toku je čin ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi kod Berana, a psisustvuje mu više hiljada građana.

Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodi patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije.

Prisustvuju premijer Zdravko Krivokapić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Ispred manastira Đurđevi stupovi su i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, kao i predsjednici opština Nikšić Marko Kovačević, Kotora Vladimir Jokić, Tivta Željko Komnenović, Herceg Novog Stefan Katić, kao i domaćin prvi čovjke Berana Tihomir Bogavac.

Ustoličenju prisustvuju, između ostalih, i poslanici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije.

Iako su na snazi epidemiološke mjere za suzbijanje širenja koronavirusa, koje uključuju i zabranju velikih okupljanja, one se danas u Beranama ne poštuju.

Ustoličenje je pratilo više hiljada građana ispred manstira Đurđevi Stupovi.

Iako, su na snazi epidemiološke mjere za suzbijanje širenja koronavirusa one danas u Beranama nisu poštovane. Distanca, maske, zabrana velikih okupljanja…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije