Connect with us

Vijesti

DPS PREDLOŽIO IZMJENE ZAKONA O SPORTU: Očekuju podršku svih poslanika

Published

on

Demokratska partija socijalista (DPS) predala je u skupštinsku proceduru Predlog izmjena i dopuna dvije sporne odredbe Zakona o sportu, kako bi se riješila neusaglašnost sa novim Svjetskim antidoping kodeksom – rekao je član Predsjedništva te partije Nikola Janović, prenosi Media biro.

On je rekao da je problem nastao prošle sedmice kada je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopšteno da je Uprava za sport i mlade ignorisala je Svjetsku antidoping agenciju (WADA).

– Jer nije dostavila Upitnik za prošlu godinu, niti su mali ikakav kontakt sa WADA, zbog čega je agencija internim kanalima pokušavala da stupi u kontakt sa vlastima u Crnoj Gori – kazao je Janović.

Prema njegovim riječima, teško je pobrojati sve propuste vlasti u posljednjih godinu.

– Urušavaju sve, a sada je na red došao i sport, jedan od najboljih crnogorskih brendova i stubova ideniteta svake države – smatra Janović

On je kazao da su saznali da ukoliko se žalba koja treba da bude poslata Svjetskoj antidoping agenciji ne usvoji, crnogorski sportisti neće imati pravo da nastupaju pod crnogorskom zastavom i Crna Gora neće više biti u mogućnosti da organizuje međunarodna takmičenja.

– Ne znam koliko crvenih linija je ova vlast prešla i mi se pitamo da li je ova crvena linija posljednja. Toliko je propusta učinjeno da više ne znamo da li je ovo slučajnost. Suština je da se sistemski urušava crnogorski identitet – poručio je Janović.

On je istakao da situacija koja može da se dogodi je skandalozna.

– Sve se dešava zbog toga što nisu upodobljena dva člana Zakona o sportu kada je u januaru 2021. stupio svjetski antidoping kodeks na snagu – rekao je Janović.

On je kazao da svih ovih mjeseci “nijesu završili svoj posao i da samo zbog žalbe, koja ističe 6. oktobra, naši sportisti i dalje nastupaju na način na koji to treba da rade.”

Janović je poručio da je neophodno da se promijene dva pomenuta člana Zakona o sportu.

– Ovom prilikom apelujem na rukovodstvo Skupštine da što prije ove izmjene I dopune stavi na Dnevni red kako bi bili u mogućnosti da ih izglasamo – kazao je Janović.

On je naglasio da po ovom pitanju očekuje podršku svih poslanika u parlamentu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije