Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Skandalozno da ministarka odbrane NATO države daje intervju za In4S

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Današnjim intervjuom odlazeće ministarke odbrane Olivere Injac nacionalističkom glasilu In4S koji je, kako je u izvještaju američkog Stejt Departmenta označen kao dio takzovanog propagandističkog ekosistema ruske kampanje dezinformacija, još jednom je potvrdila da nije ministarka odbrane NATO države već proksi ruskih interesa u regionu – ocijenjeno je iz Komisije za odbranu i bezbjednost Demokratske partije socijalista.

Podsjećaju, kako su naveli, “odlazeću ministarku da je rusofilski In4S osnovan u predvečerju ruske medijske agresije na Crnu Goru, kao proizvod medijske strategije za širenje malignog uticaja i da je ništa drugo do lansirna rampa za zagovornike proruske politike i glasne protivnike članstva naše države u NATO”.

– Podsjećamo odlazeću ministarku i na stav otpravnice poslova u Ambasadi SAD u Crnoj Gori Džudi Kuo, koja je krajem 2019. godine kazala da ovaj medij radi po direktivama Kremlja. Zaista jako “reprezentativno” djeluje svim našim partnerima kada ministarka odbrane države članice NATO Alijanse za svoju medijsku podršku ima isturenu ruku ruske propagande čiji je osnovni cilj bezbjednosna destabilizacija čitavog regiona – ističu iz Komisije za odbranu i bezbjednost DPS-a.

Smatraju da “bitisanje Injac na funkciji ministarke odbrane ima za posljedicu nesagledivu štetu po reputaciju Crne Gore kod naših međunarodnih partnera”.

– Međutim, svjesni smo da joj do naše države, njenog ugleda i ustavnog poretka, nije ni stalo. U suprotnom, ne bi za vrijeme desanta na Cetinjski manastir dva puta najgrublje pogazila Ustav Crne Gore. Zbog svega navedenog Injac će, nakon što se ubrzo okonča njen i mandat ove Vlade, biti zapamćena kao sramna greška koja se Crnoj Gori više ne smije ponoviti. Njen primjer biće nauk građanima koliko je važno na izborima pametno i mudro birati svoje predstavnike – zaključili su iz Komisije za odbranu i bezbjednost DPS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije