Povežite se sa nama

Vijesti

Episkop Kirilo: Mnogi bi bili srećni kada bi srpski narod u Crnoj Gori zaboravio Kosovo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Episkop buenosaireski i južno-centralnoamerički Kirilo kazao je da bi mnogi bili srećni kada bi srpski narod u Crnoj Gori zaboravio Kosovo “i Metohiju” i kada bi ga se odrekao.

Vladika je sinoć uoči praznika Svetog kralja Stefana Dečanskog, a i slave humanitarnog omladinskog kluba „Mladi za Kosmet“ iz Podgorice, u podgoričkom Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja služio večernju službu.

„Ti ljudi koji traže mir ovoga svijeta oni, će izgubiti vječni mir u Carstvu nebeskom. Zato su kralj Stefan i Milutin prije svega bili pastiri duša. Naravno, ako tako imaš cilj pred sobom, onda će ti se sve ostalo dodati“, istakao je episkop u svojoj besedi.

Naveo je da su oni bili bogati, ali su imali neprestane ratove i čarke.

„Tako je to na ovom balkanskom trusnom području. Ne možemo očekivati da nam je sve potaman. Ali ugledajući se na naše velike kraljeve, nikada se ne treba odricati Hrista i onoga što je Njegovo, naročito ne našeg svetog Kosova i Metohije”, poručio je Kirilo.

Dodao je da srpski narod vjeruje dok je kralj Stefan na Kosovu da ono ne može i neće propasti.

„On ga čuva svojim molitvama, pa njegova svetinja, manastir Visoki Dečani, nikada nije stradala za ovih 700 godina njenog postojanja. Da se ugledamo na Svete kraljeve Milutina i Stefana Dečanskog, ne u dijelu njihovih problema i nesporazuma koje su imali međusobno kao otac i sin, nego u dijelu kako su vladali, kako su bili čuvari, pastiri duša“, naveo je vladika.

„Zato im je Bog davao i ovozemaljsko bogatstvo i podigli su toliko manastira i crkava, koje nam, slava Bogu, i danas kao svetionici svjedoče i pokazuju put. Na njih da se ugledamo, njihovu molitvu da imamo, da se molimo njima da nas upute na put Hristov”, zaključio je episkop.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Čile
Čile
28.11.2021. 08:59

A što je to bilo bitno na Kosovu?

Kerber
Kerber
28.11.2021. 11:58

I što onda?! Kakve ste vi neznalice ili zlonamjernici, ako znate da Crnogorci nemaju veze sa bitkom na Kosovu! Treba vas sve u kavez staviti!

Sponzor

Najčitanije