Povežite se sa nama

Vijesti

GI “21. maj”: Manjinska vlada bila bi zakulisni eksperiment, izbori jedino rješenje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnoj Gori ne treba novi zakulisni politički eksperiment poput manjinske vlade već iksljučivo i što prije vanredni parlamentarni izbori, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

Ovih dana su, kako su kazali, sve više prisutne spekulacije o formiranju tzv. manjinske vlade koja bi bila oslonjena na parlamentarnu podršku DPS-a.

-Takva vlada bi navodno omogućila Uri da preleti u novi politički tabor i time bi predstavljala kalkulantsku kupovinu vremena za stranke koje bi je činile ili podržavale- navode iz GI “21. maj”.

Podsjetili su da je u sadašnjim okolnostima očigledno da se parlamentarna većina raspala i da je postojeća Vlada nelegitimna i nefunkcionalna.

-Samim tim, jasno je da Crnoj Gori ne treba novi zakulisni politički eksperiment već isključivo i što prije vanredni parlamentarni izbori. Tim izborima treba da bude posvećena posebna tehnička vlada koja bi za svoj primarni zadatak imala pripremu poštenih i fer izbora u razumnom roku. Sve drugo bi bila partitokratska petljavina, još jedan juriš na preraspodjelu fotelja i očigledan politički mućak- navodi se u saopštenju koju potpisuju čelnici GI “21. maj”, Miodrag Živković, Rade Bojović i Ljubomir Filipović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije