Povežite se sa nama

Vijesti

IZDAJA SE NE SLAVI: U Pljevljima zabranjene manifestacije povodom dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Srpski nacionalni savjet Crne Gore izdao je saopštenje povodom odluke lokalne vlasti u Pljevljima, koja nije dozvolila srpskim organizacijama obilježe nacionalni praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“.

Iz Srpskog Nacionalnog Savjeta su naveli da lokalna vlast u Pljevljima nije dozvolila srpskim organizacijama da u okviru manifestacije „Dani srpskog sabora“ u Domu kulture u Pljevljima obiljleže nacionalni praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“.

“Javna ustanova Centar za kulturu u Pljevljima svoju odluku da ne dozvoli obilježavanje nacionalnog praznika srpskim organizacijama obrazložila je dopisom u kojem navodi „da održavanje skupova u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu, koji imaju bilo kakvu konotaciju koja se može dovesti u vezu sa političkim, vjerskim i nacionalnim okupljanjima narušava ugled i svrhu postojanja ustanove, koja je formirana isključivo za očuvanje i razvoj kulturne djelatnosti, kao i organizovanje kulturnih programa koji su namijenjeni svim građanima Pljevalja i Crne Gore.”, naveli su u saopštenju.

U saopštenju su takođe ukazali da “odgovor Javne ustanove Centar za kulturu iz Pljevalja je samo nastavak već viđene prakse da su sve, i ne samo kulturne institucije, u lokalnim samoupravama gdje je na vlasti antisrpska koalicija zaključane za srpski narod i srpske organizacije, pokušavajući da i dalje na drzak i neodgovoran način nastavi sa realizacijom državnog projekta asimilacije srpskog naroda. Srpski nacionalni savjet, kao krovna organizacija, registrovana u Vladi Crne Gore, zvanično je upoznala najviši organ izvršne vlasti da je 1. decembar – Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije nacionalni praznik srpskog naroda u Crnoj Gori i da ga kao takvog srpski narod već više decenija obeležava i slavi.”

Naveli su da “postupak lokalne samouprave u Pljevljima trebalo bi da bude poslednje upozorenje Srbima i parlamentarnim strankama koje dominantno glasa srpski narod uoči predstojećih lokalnih izbora da se jedino sabornošću i zajedništvom, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou može obezbijediti prosperitet i ravnopravnost srpskog naroda u Crnoj Gori.”

“I pored neprimjerenog pokušaja lokalne samouprave u Pljevljima da u skladu sa njihovim željama srpskom narodu određuju nacionalne praznike, manifestacija sabornosti i kulture, kojom će se obilježiti Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije, kao najveća i najiskrenija želja svakog čestitog Srbina, održaće se 1. decembra 2021. godine u svečanoj sali hotela „Pljevlja.”, zaključili su u saopštenju koje je potpisao predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
flamantes
flamantes
01.12.2021. 23:58

Nije postojalo nikakvo ujedinjenje, postojala je isključivo aneksija kraljevine Crne Gore od strane Kraljevine Srbije i kasniji genocid nad Crnogorcima

Sponzor

Najčitanije