Connect with us

Vijesti

KONJEVIĆ: Izlazak iz političke krize je pad Vlade Zdravka Krivokapića i vanredni parlamentarni izbori

Published

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da je izlazak iz političke krize pad Vlade Zdravka Krivokapića i vanredni parlamentarni izbori.

On je, u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, rekao ova Vlada nakon godinu dana nije položila test.

” Krupna ideološka različitost je na početku Vladu povela na pogrešan kolosjek. Nismo dobili eksperte, nego ministre Srpske pravoslavne crkve (SPC). Pogledajte segmente u sistemu obrazovanja, EU integracija i zdravstva gdje imamo najveću krizu”, naglasio je Konjević.

On je istakao da je Vlada suštinski pala i da se održava “u nekom vakuumu”.

” Vlada lebdi jer nema podršku u parlamentu”, dodao je Konjević.

Smatra i da Milo Đukanović, odnosno Demokratska partija socijalista može biti dio rješenja.

” Ovakvu institucionalnu krizu ne možemo rješavati bez najveće opozicione partije. Nisam siguran da je to dobro za ukupan politički sistem”, ocijenio je Konjević.

Konjević je rekao da imamo “crkvenu vladu” i da je “efikasna u jedino onim segmentima za koje interesovanje pokazuje SPC ili jedna vjerska zajednica”.

“To su kazali i lideri Fronta objašnjavajući i kritikujući negdje i crkvu zašto se crkva miješa u ubjeđivanje političkih subjekata da se glasa za budžet.”, naveo je Konjević.

Konjević je kazao da jedino što bi stabilizovalo prilike je “da ova Vlada pane”.

“Ova Vlada se ne može stabilizovati… Nemojte zaboraviti da je formirana na konceptu – dosta nam je političara, našli smo neke eksperte koji će zemlju da izvuku iz krizu. To je bio ram za sliku. Danas je pod patronatom ove izvršne vlasti ova država u nikad većoj institucionalnoj krizi.”, rekao je Konjević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije