Povežite se sa nama

Vijesti

KORDIĆ: Praktično 38 poslanika ne podržava Vladu, dok bi 3 poslanika URE da zadrži ovu pat poziciju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mi imamo u ovom trenutku jednu situaciju koja je neodrživa u smislu daljeg funkcionisanja Vlade, oko toga postoji veliki stepen saglasnosti parlamentarne većine, praktično 38 poslanika ne podržava Vladu, dok 3 poslanika URE bi zadržalo ovu poziciju što je nemoguće ili dali neke alternativne modele koji su se već pokazali kao neefikasni, rekla je u emisiji Argumenti na Televiziji Crne Gore, poslanica DF-a Simonida Kordić.

Ona dodaje da smo u fazu formiranja Vlade ušli sa jednim eksperimentom, koji je pandan u savremenom demokratskom svijetu. Ističe da je tzv. ekspertska vlada bila osuđena na propast iz više razloga, a prije svega jer u svom fundamentu antidemokratska, jer njenim ustrojavanjem , njenim formiranjem se negiraju rezultati izbora i negira se volja građana.

Sa druge strane, kaže Kordić ova Vlada nikad nije bila ekspertska, već se sastojala od nekih ljudi koji nisu bili na izborima i imaju neke kvalifikacije manje ili više ubjedljive, ali i od političara, kao što su gospodin Dritan Abazović i premijer Zdravko Krivokapić.

“Imamo čitav niz parametara koji nam ukazuju da to što je bilo obećanje aktuelne Vlade i sa druge strane opravdano očekivanje građana da žive bolje, osjetno bolje, ali baš naprotiv imamo veoma loše ekonomske pokazatelje koji su jasno pokazali da ova Vlada ne funkcioniše onako kako su drugi očekivali i kako je traženo 200 dana za provjeru”, rekla je Kordić.

Istakla je takođe da postoje i drugi problemi koji su aktuelni, a to je Sudski savjet, Tužilački savjet, Parlament je u blokadi, Državna izborna komisija ne radi, Ustavni sud funkcioniše na ivici kvoruma, itd. i dodaje da čitav jedan državni sistem koji se potpuno urušio i da se to dešava poslednjih godinu dana od kada je formirana nova Vlada.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije