Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić hoće da privatizuje policiju: Traži nedeljne izvještaje o radu pomoćnika direktora policije i podatke iz tajnih predmeta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić zatražio je od Analitike Uprave policije da mu na nedeljnom nivou dostavljaju rezultate rada pomoćnika direktora Uprave policije, kao i sve poverljive predmete kojima se oni bave.

Krivokapić nema nikakva zakonska ovlašćenja da traži od Uprave policije da mu se dostavljaju strogo povjerljivi podaci o predmetima na kojima pomoćnici Zorana Brđanina rade i ovaj njegov imerativni zahtjev predstavlja klasičnu zloupotrebu službenog položaja. Premijer se na ovaj način, mimo zakona, direktno miješa u rad policije koju po svaku cijenu želi privatizuje.

Predsjednik Vlade je smetnuo sa uma da pomoćnici direktora policije ne polažu račune njemu, već najprije direktoru Zoranu Brđaninu i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću od kojeg premijer može da zatraži informacije koje ga interesuju. Međutim, kako su Krivokapićevi odnosi sa ministrom Sekulovićem i Brđaninom narušeni, on pokušava mimo njihovog znanja da dođe do podataka koji uglavnom slove za tajne.

Pojedini predmeti kojima se bave pomoćnici Zorana Brđanina sadrže informacije do kojih se došlo u saradnji sa međunarodnim partnerima i oni se ne smiju dijeliti ni sa kim pa ni sa premijerom koji je u međunarodnim i domaćim krugovima označen kao nepovjerljiva ličnost.

Ti predmeti, koji su plod zajedničkih akcija crnogorske policije i stranih bezbjednosnih službi, sadrže informacije o švercu cigareta i postoji opravdana bojazan da bi oni “procurjeli” ukoliko bi došli ruku premijera Krivokapića za kojeg postoje indicije da je u prvih nekoliko mjeseci svog manadata tolerisao određenim bliskim poslovnim krugovima šverc cigareta preko Luke Bar. I ovako narušen kredibilitet crnogorskih bezbjednosnih oragana u međunarodnim krugovima, bio bi dodatno urušen ukoliko bi se uslušila Krivokapićeva želja da stavi pod svoju kontrolu Upravu policije.

Da li ovaj Krivokapićev zahtjev odražava njegovo nepoznavanje zakonskih procedura ili brutalan pokušaj zloupotrebe službenog položaja kako bi se privatizovala policija i omogućio nesmetan šverc cigareta određenim poslovnim krugovima bliskim premijeru vrijeme će pokazati.

Ono što je sigurno, ovaj njegov potez dodatno će produbiti jaz nepovjerenja koji vlada u odnosima između prvog čovjeka Vlade i ministra Sekulovića i direkotra Uprave policije Zorana Brđanina.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Rada
Rada
02.11.2021. 22:51

Kome je skinuta zabrana ulaska u CG poslednjih pola godine? Ili samo hapsite za ona kd koja subradjena dok je direktor bio veljovic?

Sponzor

Najčitanije