Povežite se sa nama

Vijesti

KRIVOKAPIĆ: “Najširi međustranački konsenzus što prije”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Parlament što prije mora postići najširi međustranački konsenzus oko posvećenosti programu reformi koje nas vode ka Evropskoj uniji i uključiti se u beskompromisni dijalog o primjeni preporuka OEBS-a. To je saopštio predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u čestitki predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću povodom Dana parlamentarizma u Crnoj Gori

On je Bečiću čestitao Dan kojim obilježavamo 115 godina od uvođenja parlamentarizma i osnivanja Narodne skupštine Knjaževine Crne Gore.

“Iza nas stoji dug i okomit istorijski put kojim smo došli do današnje Skupštine Crne Gore, koja preko svojih tijela, ili na najvišem nivou, sarađuje gotovo sa svim parlamentima regiona, Evrope i svijeta.

Nakon prošlogodišnjih izbora, Skupština je unaprijedila svoj rad, podigla nivo transparentnosti i implementirala mnoga pozitivna iskustva i institute savremenog parlamentarizma”, navodi se u saopštenju.

Uvođenjem Ministarskog sata, rad predstavnika Vlade postao je još vidljiviji.

“Nepobitni su uspjesi ostvareni u toku samo jedne godine, koji moraju da imponuju kako predsjedniku Parlamenta, tako i svim poslanicima Skupštine. Ipak, ono što je bjelodano jasno i što prepoznaje svaki građanin koji Crnu Goru doživljava kao svoj dom u kojem želi da se osjeća sigurno, zbrinuto i korisno – Parlament što prije mora postići najširi međustranački konsenzus oko posvećenosti programu reformi koje nas vode ka Evropskoj uniji i uključiti se u beskompromisni dijalog o primjeni preporuka OEBS-a”m kazao je premijer.

Od Parlamenta se očekuje da iskoristi sav svoj nesumnjivi kapacitet i da svojom zakonodavnom produktivnošću zaista bude katalizator društvenih promjena koje građani od svih grana vlasti očekuju. “Stav ove Vlade je da samo zajedničkim djelovanjem koje se temelji na Ustavu i zakonima, možemo prevazići kako nametnute nam društvene podjele, tako i sve prepreke koje nam kao sistemu stoje na reformskom i evropskom putu”, navodi se u saopštenju.

Kazao je da se raduje još intenzivnijoj saradnji u budućnosti.

“U nadi da će naše parlamentarno iskustvo biti bogatije za one odluke koje će Skupština donositi konsenzusom, kao odrazom jedinstvene želje i htijenja svih građana Crne Gore – da žive u prosperitetnoj, slobodnoj, pravnoj i evropskoj Crnoj Gori“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije