Connect with us

Vijesti

KRIVOKAPIĆ: Ne nasijedajte na provokacije, država svima garantuje bezbjednost

Published

on

“Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori, a što je i jedan od najvećih evropskih vrijednosti, dok će oni koji to pokušaju morati da odgovaraju pred zakonom i demokratskim institucijama Crne Gore”

Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je građane “da ne nasijedaju na provokacije” i poručio da će država “svima garantovati ličnu bezbjednost i sigurnost”.

Obraćanje Krivokapića prenosimo integralno

Mir, razumijevanje, uvažavanje različitosti, stabilnost i međubratska sloga najviše su vrijednosti Crne Gore koje niko nema pravo da ugrozi. Da se iskorijeni zla krv među braćom bio je najsvetliji cilj naših predaka još od vremena Svetog Petra Cetinjskog, koji je to posvjedočio svojim životom, i čitavog sebe založio u toj borbi. Zato ja kao predsjednik Vlade Crne Gore, odbijam da može da postoji bilo čiji interes, bilo lični, bilo određene grupacije u našem društvu, a koji može da opravda ugrožavanje te naše najznačajnije vrijednosti.

Nažalost, svjedoci smo da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosuđu, koje zebu da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije među braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi.

Kao premijer Crne Gore dužan sam da upozorim sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasijedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob.

Sa ovog mjesta pozivam sve relevantne društveno-političke, ali i medijske aktere, da prije svega pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori i našim građanima, i učine sve kako bi se bespotrebno narasle tenzije smirile. Crna Gora je majka svih nas, zato je naša zajednička obaveza da se prema njoj tako i odnosimo.

Država istovremeno svim crnogorskim građanima garantuje stabilnost i poštovanje javnog, reda, mira i Ustavnog poretka. Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori, a što je i jedan od najvećih evropskih vrijednosti, dok će oni koji to pokušaju morati da odgovaraju pred zakonom i demokratskim institucijama Crne Gore.

Sve crnogorske građane pozivam da ne nasijedaju na provokacije. Država će svima garantovati ličnu bezbjednost i sigurnost, a ja kao predsjednik Vlade Crne Gore obećavam da Crnu Goru više niko ne može zaustaviti na putu reformi i blagostanja kako bi naša zemlja pokazala svima punu zrelost društva koje napreduje ka Evropskoj uniji i postala punopravna i uzorna članica Evropske unije”, zaključuje se u obraćanju Krivokapića građanima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije