Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić pred ministrima EU: Moji prethodnici imali su deficit političke volje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na početku posjete Briselu, premijer Zdravko Krivokapić prisustvovao je neformalnom radnom doručku ministara vanjskih i evropskih poslova članica EU

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Krivokapić je sagovornike informisao o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori.

„Kao kredibilna članica NATO-a, želimo da poziciju u Alijansi upotrijebimo za snažniji politički dijalog na nivou Evropske unije. Vlada je odlučna da sve raspoložive kapacitete stavi na raspolaganje ispunjenju cilja, odnosno punopravnog članstva u Uniji. Proces pristupanja za nas je period rada na unutrašnjim reformama i snaženju naših institucija“, rekao je on.

Krivokapić je dodao i kako su njegovi prethodnici imali „deficit političke volje“.

„Uprkos činjenici da pregovori traju 9 godina, zbog deficita političke volje naših prethodnika da ubrzaju proces, mi u Crnoj Gori imamo veoma visok nivo podrške građanaevropskoj integraciji, a on je porastao za preko 10 odsto nakon izbora nove Vlade“ rekao je on.

Ministri su, kako je navedeno, pohvalili Vladine napore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i ponovili da u potpunosti podržavaju integraciju Crne Gore u EU.

„Afirmativno je ocijenjen i pažljiv odnos Crne Gore kada su u pitanju dobrosusjedski odnosi i potpuna vanjsko- politička usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU“, dodaje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije