Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić upoznao Dudu sa Vladinim projektima: Ostvarili smo najveći ekonomski rast u Evropi!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, ugostio je danas u Vili Gorica predsjednika Republike Poljske, Andžeja Dudu.

Premijer se zahvalio na kontinuiranoj podršci u oblasti EU integracija koju Poljska pruža Crnoj Gori od samog početka reformskih i integracionih procesa, naročito u okviru Višegradske grupe, kroz koju Poljska daje podršku cijelom Zapadnom Balkanu.

Predsjednik Vlade istakao je da Crna Gora posebno cijeni što je Poljska, tokom borbe s pandemijom COVID-19, kroz Mehanizam NATO saradnje, donirala vrijednu medicinsku opremu Crnoj Gori, kao i 40 hiljada doza Fajzer vakcina. Takođe, premijer Krivokapić je iskazao neizmjernu zahvalnost na donaciji od 60 hiljada vakcina koje je Duda sa suprugom, donio Crnoj Gori.

Ističući da je Vlada Crne Gore uspjela da ostvari najveći ekonomski rast u Evropi, premijer Krivokapić upoznao je predsjednika Poljske sa inicijativom Vlade da realizuje više održivih, ekološki čistih projekata, kao i sa projektom „Evropa sad“, koji ima za cilj da smanji trenutno izražene socijalne razlike.

-Uvjeren sam da će poljski turisti koji su rado viđeni gosti u Crnoj Gori, sledeće godine doći u većem broju- poručio je Krivokapić.

Poljski predsjednik Andžej Duda istakao je da mu čini veliku čast što je u prilici da nakon 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države, bude prvi predsjednik Poljske koji dolazi u zvaničnu posjetu prijateljskoj zemlji.

Poljski predsjednik naglasio je, da bi prijateljstvo bilo postojano, da je potreban trud, te da Poljska, svjesna toga,  podržava Crnu Goru u pogledu svih aktivnosti koje je vode ka Evropskoj uniji.

-Poljska iskreno i prijateljski podržava put Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU- poručio je predsjednik Poljske.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije