Povežite se sa nama

Vijesti

MEDOJEVIĆ: Milovo udruživanje sa Naserom Keljmendijem označilo je njegov kraj

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nevjerovatno da je Đukanović sebi dopustio da lično osnuje na svoje ime off shore trust. Takve kompanije se osnivaju da sakriju pravog vlasnika imovine koja se krije. Sad još da se pojave transakcije preko tih računa i gotov je. A imam neki osjećaj da će se i to brzo desiti, rekao je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

On ističe da je nevjerovatno da se Đukanović nikad nije zapitao zašto su Djevičanska ostrva ipak britanska, a on zna šta sve London zna o njegovim finansijskim transakcijama. Posebno jedna banka za privatno VIP bankarstvo.

Medojević kaže i da su specijalni avioni kojima je iz Crne Gore prebacivan keš zarađen u švercu cigareta letjeli su čak 178 puta iz Crne Gore, prema podacima Specijalnog tužilaštva u Bariju, na taj način iznijeto je više od 1,2 milijarde DEM, 726.061 USD, 136.440 CHF i 64.950 šilinga. Firme CODEX i DULWICH…

“Nikad nije istražena moja tvrdnja da je Đukanović bio vlasnik 33% off shore kompanije Salomon Enterpises koja je kupila KAP. Kasnije je EN+ grupa Deripaske kupila tih 33% i ugasila firmu. Elegantna naplata korupcije”, kaže Medojević.

Takođe za mito od 7,3 miliona evra koje je Đukanović dobio od Mađar Telekoma za privatizaciju Telekoma CG, postoji sudsko priznanje krivice mađarskih menadžera na sudu u NY. Dokumenta i dokazi su u Crnoj Gori. Samo treba da dobijemo i tužioca koji nije njegov sluga, već sluga države Crne Gore, tvrdi Medojević.

Dodaje da je prebacivanje lažnih kredita sa keš kolateralima između Prve banke i Hypo Alpe Adria Banke je posebna priča, a takođe i preuzimanje HETE sa 200 miliona evra imovine, bez jednog evra zvanične uplate…

“Globalno pranje prljavog novca kineskih trijada (Pua), korumpiranog ex premijera Tajlanda Šinavatre, kralja nelegalnog internet klađenja SHRODIJA, Azarbejdžanskog korumpiranog diktatora Alijeva, veze sa kriminalnim premijerom Malte Muskatom, sinom egipatskog diktatora Mubaraka”, rekao je on.

Kaže i da je kriminalno udruživanje Đukanovića sa Fahrom Radončićem i Naserom Keljmendijem bilo je previše za Amere, a da je droga postala nova opsesija Đukanovića. To je bio početak kraja podrške Zapada.

“Kada je crnogorski državni narkokartel pao sa 26 tona kokaina na brodu MSC GAYANE u Filadelfiji, bio sam u posjeti Kongresu SAD. Da sam mogao u zemlju da propadnem”, zaključuje Medojević i ističe naslov koji je tada bio u svim medijima u Americi i svijetu:

“Breaking news – MONTENEGRO CREW SEIZED WITH 26 t COCAINE.”

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije