Povežite se sa nama

Vijesti

Medojević: Nema ništa od Milovog opoziva, Ustavni sud je u njegovim rukama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Postupci predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića naći će se pred sudijama Ustavnog suda nakon što je Skupština usvojila predlog da se ispita da li je 5. septembra na Cetinju, tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, povrijedio Ustav.

Kao kršenje Ustava navedene su dvije Đukanovićeve izjave od 28. avgusta, u kojima je sugerisao da SPC obavi ustoličenje u nekom drugom hramu ali i najavio da će biti u prijestonici sa građanima koji se protive tom činu.

– Teško je očekivati od sudija koje je Milo Đukanović izabrao, među kojima su i oni čija imena su se pominjala u aferi stanovi, da donesu odluku o kršenju Ustava – kaže za “Novosti” Nebojša Medojević, jedan od lidera DF i dodaje:

– Raspored snaga u Ustavnom sudu je takav da je trenutno aktivno njih petoro jer su dvojica penzionisana-kazao je Medojević.

Lider PZP-a ističe da je Đukanović kao predsjednik države vodio ekstremističku i terorističku akciju na Cetinju koja je imala za cilj kršenje ljudskih prava najveće vjerske zajednice u Crnoj Gori, SPC. Kako naglašava Medojević, toga dana skup je bio neprijavljen, ali je Đukanović u napetoj situaciji podsticao na bratomržnju, neprijateljstvo.

– To su ustavni razlozi zbog kojih bi, da je Ustavni sud stvarno sud države Crne Gore i njenih građana, trebalo da potvrdi skupštinsku odluku. Fale nam četiri glasa sudija da bi ovo ovjerili i poslali Mila Đukanovića u političku prošlost. Ali, nažalost, za to su vrlo male šanse. Trojicu od pet preostalih sudija predložio je DPS – dodaje Medojević.

On kaže da je događaj na Cetinju, kao i mnogi drugi, plod činjenice što u Crnoj Gori nije sprovedena lustracija:

– Nisu otvoreni dosijei Udbe, kao ni oni koji govore o kriminalnoj aktivnosti DPS i njihovog lidera Đukanovića. Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ne smije ni da pozove Đukanovića u zgradu Tužilaštva zbog afere “Pandora papiri”, a kamoli nešto drugo da uradi- jasan je Medojević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
21.11.2021. 15:32

Medeni ,nekad u časnom lscg —sada četnik ,mislio da će sve ići ka “srpskom polusvijetu”
kako ste zamislili /izdajnici /.Medeni jeli IKO povrijedio Ustav iz pozicije 5.sept.u naredbama ,pucanju,bacanju suzavaca ,upadi agenata druge drzave /pa i komandovanje / iz druge drzave itd itd…što misli Medeni jeli bilo povrede Ustava…
Zar nije trebala baš podrška Predsjednika rušiteljima i izdajnicima u ponizavanju CG
nije jos zavrseno oko “drzavnog udara “ doće i odgovorni i za 5.septembar sa CT —
brže nego što mislite…

flamantes
flamantes
22.11.2021. 23:42

Zemunac jedino si zaklet kriminalnom klanu

Sponzor

Najčitanije