Povežite se sa nama

Vijesti

MEDOJEVIĆ O SAMOUBISTVIMA VISOKIH OPERATIVACA SLUŽBE: To je rukopis crnogorske mafije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Teško je povjerovati da su Ernad Kalač, Rudolf Elezović i Luka Bulatović izvršili samoubistva, izjavio je lider PZP-a Nebojša Medojević.

On tvrdi da je svoj trojici zajedničko da se radi o profesionalcima u službi, koji nijesu korumpirani, nemaju nikakva bogatstva i bili su operativno vezani za šverc cigareta i droge.

– Sva moja saznanja govore da se u slučaju Ernada Kalača i Rudolfa Elezovića ne može govoriti o samoubistvu. Mnogo je vjerovatnije da se radi o brutalnim likvidacijama po principu “MRTVA USTA NE GOVORE”.

Slučaj smrti prvog operativca ANB-a, mora biti posebno analiziran. Ko je imao koristi od njegove smrti? Koga je on mogao da ugrozi svojim saznanjima? Sa kim je imao komunikaciju u danu smrti? Kako je izvršio tzv. “samoubistvo”? Da li su tzv. “oproštajna pisma” pisana rukopisom ili su otkucana na kompjuteru?  Da li je smrt Bulatovića povezana sa aferom Belivuk? Da li je Bulatović imao neke prijetnje i od koga i zbog čega? Da li njegov bivši šef i bliski saradnik Dejan Peruničić ima neka saznanja o tome? Smrt visokog operativca ANB-a ne može da prođe bez ozbiljne istraga i pažnje Parlamenta- kazao je Medojević.

Nadalje, Medojević sumnja da su samoubistva visokih operativaca rukopis crnogorske mafije.

– U poslednje vrijeme ubijeni su visoki policijski i ANB funkcioneri Ernad Kalač, Rudolf Elezović i Luka Bulatović. Sve njih povezuje šverc cigareta i droge koji su realizovani uz logističku podršku DPS-a i ANB-a i policije. Prepoznaje se patern crnogorske državne mafije da se rješavaju ključnih operativaca policije i ANB-a, za koje nijesu sigurni da će da štite mafiju do kraja, tzv. “samoubistvima”. Svaka zločinačka organizacija ima svoj rukopis u vršenju krivičnih djela. To se u kriminalistici zove “modus operandi”.Šverc cigareta i droge je decenijama odvijan uz logističku podršku policije, ANB-a, carine. Te švercerske operacije imale su kodno ime “DRŽAVNI POSAO”. Uvijek kada pod pritiskom “međunarodnih partnera” dođe do istraga ovog “ državnog šverca” dolazi do likvidacija ključnih igrača.

Tako su početkom 2000-ih likividirani Vanja Bokan, Beli Raspopović, Goran Žugić, Baja Sekulić… Nijedna likvidacija nije zvanično rasvjetljena. Uvijek kada se takvo ubistvo ne rasvijetli, iskustvo ukazuje da je iza toga UDBA. To je poruka da su iza ubistva državne strukture. Pažljivo pratim dešavanja u obavještajnoj zajednici u regionu i NIKAD nijesam uočio da se neki visoko pozicionirani obavještajac ubio. To su profesionalci koji su obučeni da različitim psihološkim metodama vrbuju druge mete. Teško je povjerovati da profesionalni psihološki operativci dođu u takve krizne situacije koje dovode do suicidnih poriva- rekao je Medojević

Zoran Lazović jači od države

Medojević ističe da svi tragovi vode ka Zoranu Lazoviću koji je, kako tvrdi, trenutno jači od države.

-Opšte poznata je stvar da su Duško Marković i Veselin Veljović postali milioneri od šverca cigareta. Drugi klan ANB-a iz Granda iza koga stoje Milan Roćen, Zoran Lazović i Duško Golubović su postali milijarderi iz poslova sa švercom cigareta i kokaina. Svi tragovi idu prema crnogorskom Legiji i šefu Kavačkog klana Zoranu Lazoviću. Nažalost, ova Vlada je suviše slaba. Lazovićev klan je jači od ove Vlade. On kontroliše Katnića, Brđanina, Vukšića, Burića i Vesnu Medenicu. Njega nema ko da uhapsi i optuži.

On je, trenutno, jači od slabe Vlade, koja predstavlja državu. Ovakvo stanje anarhije i bezvlašća je krajnje opasno i može rezultirati destabilizacijom države. Posebno je opasno što javne istrage i policijske operacije vode vlasnici Vijesti koji kreiraju narativ koji odgovara njihovim političkim interesima. Opšta anarhija i bezvlašće vodi zemlju u haos i povećavaju rizik od likvidacija sa političkom pozadinom- naglasio je Medojević.

On tvrdi da ideja DF-a o novoj Vladi sa snažnim političkim legitimitetom koja će uvođenjem vanrednog stanja i oštrom akcijom protiv ključnih članova crnogorske mafije riješiti ovaj problem, svakim danom dobija na važnosti.

-Sa mafijom nema dogovora i kohabitacije. Mafija se mora pobjediti! Ko nema volje i hrabrosti neka podnese ostavku i neka se skloni, DF ima plan i zna šta treba uraditi- zaključio je Medojević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije