Connect with us

Vijesti

Medojević: Za devet mjeseci prošvercovano 600 tona cigareta, Dritan je legao u Skoplju

Published

on

Država je u prvih devet mjeseci oštećena za 43,9 miliona eura zbog šverca 600 tona cigareta, izjavio je predsjednik PZP-a Nebojša Medojević.

On je dodao da je koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović slagao učesnike međunarodnog skupa u Skoplju o Vladinim učincima u borbi protiv šverca cigareta i da bi trebalo da podnese ostavku zbog loših rezultata u suzbijanju te pojave.

-U prvih 9 mjeseci naplaćeno je 43,8 miliona eura akciza za uvoz cigareta. To znači da je regularno za 9 mjeseci uvezeno 598 t cigareta. Problem za koordinatora svih koordonatora bezbjednosnih službi je da je u tom periodu potrošeno najmanje 1200 tona cigareta. Ne treba biti “ekspert”, a ni apostol pa zaključiti da je šverc cigareta na tržištu Crne Gore u ovih devet mjeseci najmanje 600 tone cigareta i da je država izgubila 43.9 mil EUR zbog nenaplaćenih akciza.

Ko u Vladi Crne Gore ima tal od ovog šverca?

Ja da sam na mjestu Abazovića i da imam ovakve rezultate u “borbi protiv šverca” odmah bih se ošišao na ćelavo i podnio ostavku. Šverceri cigareta plaćaju nekoga u ovoj Vladi da žmuri na ovoliki šverc.  Šverc cigareta nije zaustavljen i koordinator svih koordinatora svih službi bezbjednosti je slagao učesnike međunarodnog skupa u Skoplju!-rekao je Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije