Connect with us

Vijesti

MPNKS: Lalošević nije SNP, njegova smjena je odgovoran čin

Published

on

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta želi informisati javnost da odluka o smjeni dosadašnjeg v.d. direktora Uprave za sport i mlade, g-Laloševića, nije usmjerena prema Socijalistickoj narodnoj partiji. Gospodin Lalošević nije i ne može biti SNP u cjelosti. Ovo je bio jedan odgovaran čin državnog organa kakav MPNKS jeste, saopšteno je iz resora ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

– Naša namjera nije da se obračunamo sa bilo kojim političkim činiocem, ovo je bila samo reakcija na loš rad i profesionalne propuste pojedinca. Zakon treba da bude jednak za sve, i kad štiti i kad kažnjava, a gospodin Lalošević se ogriješio o zakon – poručili su iz MPNKS.

Oni su kazali da su nakon promjena koje su nastupile 30. avgusta 2020. godine, obećali svim građanima Crne Gore da će poštovati i sprovoditi zakon u potpunosti.

– Da nećemo, kako se to radilo decenijama unazad, zakon krojiti ni „po babu ni po stričevima“. Tog svog obećanja držaćemo se u potpunosti, bez obzira na političke implikacije i bez namjere da pravimo kompromise – poručili su oni.

Oni su istakli da se drže pravila „ko ne kažnjava prekršaj, taj zapovijeda da se on čini“.

– Stoga, MNPKS želi još jednom istaći da su informacije i podaci koje smo već dostavili na uvid javnosti istiniti, tačni i lako provjerljivi i da je MNPKS reagovalo isključivo na stručan i profesionalan način – zaključili su u saopštenju.

1 Comment

1 Komentar

  1. Volujak123

    24.09.2021. at 20:18

    Smjena Laloševića mi je baš čudna.Njega poznajem oko 15 godina,ali ne baš blisko.U vrijeme kada sam bio na jednoj od odgovornih funkcija u državi,Lalošević je bio opozioa partija,ali sam kod njega vidio dosta pozitivnih postupanja,čak i veoma realnih komentara o vlasti.Čini mi se da je kritikovao tada vladt samo za ono što nije dobro,istovremeno priznajuci dobre strane vlasti.
    Vratimo se na trenutno stanje.Prateći njegov rad u Upravi za sport moram reći da se ponašao uglavnom korektno.Možda se ovdje radi o obračunu Braticke sa ovim čovjekom,jer je njegov odnos prema olimijcima i drugim takmičenjima naših sportista djelovao korektno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije