Povežite se sa nama

Vijesti

ODBRANA DUŠKA KNEŽEVIĆA TVRDI: Tanja Terić, po nalogu guvernera Žugića, obavljala nezakonita kompenzaciona plaćanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odbrana Duška Kneževića ovim putem obavještava javnost da je dana 08.11.2021. godine pred Višim sudom u Podgorici održano ročište, a radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice protiv Olge Bogdanović

Saopštenje prenosimo integralno:

Olga Bogdanović je prije uvođenja prinudne uprave u „ATLAS“ banci A.D. bila zaposlena u Atlas banci, a nakon što je Žugić Radoje kao Guverner Centralne banke Crne Gore uveo prinudnu upravu u Atlas banci i imenovao Tanju Terić za prinudnog upravnika, Olga Bogdanović je angažovana od strane prinudne uprave.

Optužnicom se Olgi Bogdanović stavlja na teret da je u periodu od 07.12.2018. godine do maja 2019. godine iznosila podatke i poslovne tajne banke koje su joj bile povjerene na čuvanje, a imajući u vidu poslove koje je obavljala. Imenovana je organizovala obavljanje kompenzacija,kompenzacionih plaćanja na nezakonit način u ukupnom iznosu od 21,5 miliona eura i to zajedno sa ranije prijavljenim Žugić Radojem Guvernerom Centralne banke Crne Gore, Terić Tanjom privremenim upravnikom, čime je načinila veliku štetu akcionarima banke.

Imenovana je umjesto da postupa savjesno i u granicama svojih ovlašćenja radi očuvanja aktiva banke gore opisanim radnjama, obavila nezakonita, kompenzaviona plaćanja, a zajedno sa ranije prijavljenim Žugić Radojem, Terić Tanjom zaustavila najveći deo komercijalnih aktivnosti banke i u velikoj mjeri ugrozila aktivu banke, čime su preduzeli radnje kojima je akcionarima prouzrokavana šteta u iznosu od 21,5 miliona evra, čime je osumnjičena Olga Bogdanović izvršila krivično djelo Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakona Crne Gore.

Na ročištu smo tražili nastavak sudskog postupka, a odbrana Olge Bogdanović je tvrdila da ona nema nikakvu odgovornost i da je sva odgovornost na prinudnoj upravnici Tanji Terić, a koja je na to mjesto postavljena rješenjem broj 03-165-5-2018, od strane Guvernera Centralne banke Žugić Radoja, a koja lica su ranije odgovorajućim krivičnim prijavama prijavljena nadležnom SDT u Podgorici, radi izvršenja istog krivičnog djela.

Očigledno je da je prinudna uprava u Atlas banci uvedena nezakonito, a po nalogu prethodne izvršne vlasti, a u sudskim postupcima koji slijede utvrdiće se odgovornost i Guvernera Žugić Radoja, prinudne upravnice Tanje Terić i Olge Bogdanović ko je kakvu ulogu i koje zadatke obavljao po nalogu prethodne izvršne vlasti DPS-a, zaključuje se u saopštenju odbrane Duška Kneževića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije