Connect with us

Vijesti

PEJOVIĆ: Okupljeni pokazali nepoštovanje prema Cetinjskom manastiru i Svetom Petru Cetinjskom

Published

on

Povodom današnjeg incidenta ispred Cetinjskog manastira, u kome su pristalice Crnogorske pravoslavne crkve pogrdno skandirali i vrijeđali Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, protojerej i urednik radija „Svetigora” Nikola Pejović u izjavi za Portal Dan istakao je da je grupa okupljenih građana ovim postupkom pokazala nepoštovanje prema Cetinjskom manastiru i Svetom Petru Cetinjskom.

– I danas je kao i prethodnih godina veoma svečano i molitveno u Cetinjskom manastiru proslavljen praznik Svetog Petra Cetinjskog. Manastir je bio otvoren tokom cijelog dana pa je svako ko je to želio, mogao da pristupi svetitelju. Stotine i hiljade ljudi, po tradiciji tokom cijelog dana dolazili su na poklonjenje i cjelivali njegove svete netruležne Mošti. Taj molitveni i blagosloveno poredak, svojstven ovako velikim svetiteljima i praznicima na trenutak je svojim neprimjerenim ponašanjem narušila grupa od dvadesetak ljudi koji su stvarajući buku i vičući dobacivali Mitropolitu i sveštenstvu čime su još jednom pokazali nepoštovanje prema Cetinjskom manastiru i Svetom Petru Cetinjskom – kazao je Pejović.

Pejović je takođe poručio, da u svom naumu ipak nisu uspjeli.

– Hvala Bogu nisu uspjeli da pokvare današnju slavu i praznik ali jesu da, po ko zna koji put, pokažu koliko im je stalo i do praznika i do svetitelja. Crkva se Bogu moli za sve podjednako i za njih da im Sveti Petar oprosti i da im prosvijetli um i srce kako bi u bratskoj ljubavi i slozi proslavljali sve praznike a naročito ovaj današnji jer nas na to priziva Sveti Petar mirotvorac i čudotvorac – zaključio je Pejović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije