Povežite se sa nama

Vijesti

Pitanja od 1,3 miliona eura za Zdravka i Milojka: Kada ćete oduzeti Milu “majbah” i zašto još nije prodat Duškov “mercedes”?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prošlo je tačno devet mjeseci otkako je premijer Zdravko Krivokapić obznanio javnosti da je Vlada usvojila predlog za pokretanje postupka prodaje dva vozila “Mercedes majbah” koji su u državnom vlasništvu i  najavila da će sredstava od prodaje ovih vozila biti uplaćena u budžet Crne Gore, za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi.

Isto toloko vremena je prošla kako ministar finansija Milojko Spajić naložio Milu Đukanoviću i Dušku Markovića da razduže skupocjene automobile koje je za njihove potrebe kupila Agencija za nacionalnu bezbjednost novembra 2017. godine za skoro 1,3 miliona eura.

Markovićev “majbah”nije prodat 23. jula za kada je bila najavljena aukcija, jer komisija koja je trebalo da završi kompletnu proceduru nije završila svoj dio posla.

Početna cijena za javno nadmetanje iznosila je 456.933,18 eura.

U Ministarstvu finansija i socijalnog staranja su kazali tada da interesovanja za kupovinu ima, ali da svi traže nižu cijenu, što je za taj resor neprihvatljivo jer je novac od prodaje planiran za socijalna davanja.

-Najvažnije je ostvariti maksimalnu moguću cijenu za „majbah“ u odnosu na to kada će se završiti cjelokupna procedura, potrebno je imati duži poziv za prijavljivanje potencijalnih kupaca. S obzirom na to da je ključni cilj ministarstva da se dostigne maksimalna cijena jer će taj novac biti usmjeren na socijalno ugrožene, odnosno da je bio jasan stav da je najvažnije da se procedura završi uspješno za državni budžet, ne iznenađuje to što sada nije bilo formalno dostavljenih prijava, iako je bilo interesovanja tokom ovog procesa. Zato je namjera da se najvjerovatnije tenderom na međunarodnom nivou obezbijedi duži rok za prijavljivanje potencijalnih kupaca-kazali su u ministarstvu.

Četiri mjeseca je prošlo od tada, a sudbina automobila kojeg je koristio Marković nije poznata.

Isto tako nije poznato ni da li će Vlada Crne Gore smoći dovoljno kuraži i nakon devet mjeseci oduzeti drugi majbah koji koristi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Vlada je prije dvije sedmice uputila inicijativu MUP-u da oduzme “majbah” od Mila Đukanovića, što je ovaj organ odbio da uradi iz razloga što taj zahtjev treba da im dostavi Agencija za nacionalnu bezbjednost, odnosno njen šef Dejan Vukšić.

Međutim ANB po tom pitanju ne preduzima ništa, dok socijalno ugroženi građani čekaju da premijer Zdravko Krivokapić konačno ispuni jedno od prvih obećanja koje je dao nakon što je preuzeo rukovođenje Vladom, a to je bilo prije skoro godinu dana.

Očito je da 2021. godina neće biti godina socijalne pravde jer Krivokapić i Spajić očito nisu u stanju da sprovedu odluku Vlade od 19. februara.

Kako od osoba koje za devet mjeseci ne mogu da oduzmu jedan automobil i prodaju drugi  očekivati da realizuju ekonomski program “Evropa SAD”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Ogledalo
Ogledalo
22.11.2021. 20:59

Pričekajte malo! Šala na stranu. Kada je prof. Zdravinjo, pred kamerama i u prisustvu jednog dr i jednog mr, izjavio da će prva stvar koju će njegova Vlada uraditi je prodaja dva Mercedesa Maybach, bio pod uticajem euforije populizma, većeg količina niskokvalitetnih žestokih alkoholnih pića i nedostatka fizičkog kontakta sa gore navedenim vozilima. Isti je, nakon famozne dovezanjem taksijem do posla, a nakon što je ušao u Maybach, ustanovio da kupovina ta dva vozila za Predśjednika i Premijera, ispravna stvar. Što se tiče izjave o prodaji je, zbog proteka vremena, jednostavno zaboravio.

Sponzor

Najčitanije