Connect with us

Vijesti

POČELA PRIMJENA ZAKONA U BIH: Generalu Savčiću određen pritvor zbog izrečenog stava o Srebrenici

Published

on

Sud BiH odredio je pritvor predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, potvrdio je za RTRS Savčićev advokat Miodrag Stojanović.

Stojanović je naglasio da je o odluci telefonski obavješten i da će uložiti žalbu na ovu odluku u zakonskom roku od tri dana.

Pritvor je određen po zahtjevu Tužilaštva BiH.

Tužilac BiH Ibro Bulić je tokom današnjeg ročišta tvrdio da je general Savčić nekoliko puta prekršio mjere zabrane i to kada je davao izjave za Alteranativnu televiziju 11. jula u vezi sa proglšavanjem Dana žalosti i 23. jula o nametnutim dopunama Krivičnog zakona BiH, piše RTRS.

Bulić je tvrdio da je general Savčić prekršio mjere zabrane i kada je govorio o izvještaju Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici za Radio-televizju Republike Srpske 23. jula, kao i izvjavom za Televiziju „K3“ 27. jula.

Savčić je istakao da je Tužilaštvo BiH tražilo da se odrede mjere pritvora zbog navodnog nepoštovanja mjere po pitanju javne komunikacije sa štampanim i elektronskim medijima u pogledu komentarisanja predmeta.

– Ono što je tužilac priložio apsolutno ne dokazuje i ne pokazuje da sam ja povrijedio tu mjeru na bilo koji način. Kada dobijemo otpravak videćemo na šta se to Sud poziva pa da bi mogli da preduzmemo mere koje su dopuštene – rekao je Savčić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije