Connect with us

Vijesti

PRITISAK NA POLICAJCE: Ko je Darinki poslao snimak Carevićevog divljanja

Published

on

U policijskoj organizaciji već nekoliko sati traje pritisak na policijske službenike da priznaju ko je  Darinki Ljubiši, građanskoj aktivistkinji iz Budve, poslao snimak koji potvrđuje učešće Marka Bata Carevića i njegove mehanizacije u policijskoj intervenciji u kojoj je nepotrebno i značajno uništena imovina građana na Cetinju, saopštio je aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković.

Kako je istakao, Ljubiša je jasno saopštila da snimak nije dobila iz policijskih krugova, “već da je snimak viralan”.

“Pozivam direktora Uprave policije da naloži momentalno zaustavljanje pritiska i prijetnji prema policijskim službenicima. Video zapis nije napravljen službenim video sredstvom niti je to urađeno iz službenih potreba. Imajući u vidu ukupne okolnosti u zemlji, objavljivanje tog snimka predstavlja javni interes”, istakao je Zeković.

Naglašava da policijske službenike “nedopustivo je zloupotrebljavati u privatne svrhe”.

“Policijski službenici, uključujući i Ljubišu, nijesu dužni da daju nikakva obavještenja tim povodom i pritisak prema svima njima treba momentalno zaustaviti. Nedopustivo je zloupotrebljavati policiju Crne Gore u privatne svrhe. Načelnik CB Budva, Bubanja, i Carević su u rodbinskim vezama”, zaključio je Zeković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije