Povežite se sa nama

Vijesti

Prognani ambasador Vladimir Božović: Oni koji su posljednjih 30 godina pljačkali Nikšić napadaju Vučićev gest bratstva i prijateljstva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Vladimir Božović, nekadašnji ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori

Na dan kada sam započeo svoju diplomatsku misiju i službu ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori prije dvije godine, imam potrebu kratko podsjetiti javnost na neke činjenice.

U to nimalo lako vrijeme došao sam da gradim bratske i prijateljske odnose između Srbije i Crne Gore kao dvije najbliže države, članice UN. Na sve što sam do sada uradio, više sam nego ponosan. Iza svake moje zvanične riječi, postupka i aktivnosti, stala je država Srbija i njen predsjednik, Vlada, Skupština i srpski narod, kao i naša sveta SPC. Za jednog ambasadora, to je najbolja potvrda i mjerilo njegovog rada. Ambasador je tu da u najboljem diplomatskom duhu, znanju i umijeću sprovodi zvaničnu politiku države koja ga je izabrala i poslala u diplomatsku misiju.

Nijednim svojim gestom nisam uvrijedio ili oštetio državu Crnu Goru kao državu prijema. Potpuno mi je mirna i čista savjest, a da li je onima koji su suprotno Bečkoj konvenciji i dobrim običajima među bratskim i prijateljskim zemljama pokušali da sve to naruše, ostavljam sudu javnosti i istorije da procijeni.

Koliko je teška moja pozicija i duboka potreba falsifikovanja istorije, istine i relnosti, najbolje govore današnji napadi na gest predsjednika Srbije da uputi pomoć gradu Nikšiću.

Najveći broj nažalost osiromašenih i opljačkanih građana Nikšića su više nego blagodarni i zahvalni na tom gestu. A oni koji su posljednjih 30 godina pljačkali, pustošili i uzimali od grada Nikšića i čitave Crne Gore, sada napadaju ovakav gest Srbije. Ovim još jednom potrvđuju ispravnost svih dosadašnjih postupaka Srbije i mene kao njenog ambasdora.

Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim predsjedniku i državi Srbiji na ovom i svim dosadašnjim gestovima bratstva i prijateljstva. Upućujem poruke mira, ljubavi, praštanja i pomirenja, a svačija djela pokoljenja neka sude.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Rade
Rade
28.12.2021. 17:58

E avetinjo jedna prodana dušo
To što si ti rekao ne bi rekao ni čuveni izdajnik Daković.
Da je podgorička skupština čin oslobodjenja Crne Gore.
Od koga? Od Crnogoraca? Od kralja Nikole?
E avetinjo nepismena.
Nema avetinje dok ne zavrsi fakultet.

smilja
smilja
29.12.2021. 09:13

Izrod Božovića i nije jedini, nažalost.

Sponzor

Najčitanije