Connect with us

Vijesti

Protest u Baru: Traže istrage, ali i da ljekari pokažu humanost

Published

on

Zbog smrti porodilje Ajle Šukarice Hot (26) danas je u podne održan protest ispred Opšte bolnice Bar. Jedna od organizatorki okupljanja, Darija Jelić, poručila je da traže da se ispitaju svi sporni slučajevi, ali i da ljekari pokažu humanost – da znaju da se ophode prema pacijentima.

– Ako ima neko ko nije zadovoljan tretmanom u porodilištu ili ginekologiji, da se javi, kako bismo organizovali sastanak sa direktorom bolnice i prijavili svoje slučajeve”, kazala je Jelić na protestu.

Isakla je da im je direktor rekao da će, po prijemu pritužbi, Komisija istražiti sve slučajeve.

Foto: RTCG

Porodilja je preminula u srijedu u Kliničkom centru Crne Gore, dva dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici Bar.

Iz Ministarstva zdravlja su jutros saopštili da će Komisija za kontrolu kvaliteta rada detaljno ispitati slučaj.

Danas su se saopštenjem oglasili i menadžment i ljekari barske bolnicekoji su zatražili su da se ekspertizom nezavisne stručne komisije provjeri postupanje osoblja te zdravstvene ustanove u slučaju smrti porodilje. Takođe, traže da se nijedan ljekar unaprijed na proglašava krivcem.

Direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović kazala na konferenciji za medije dasmrt porodilje nema nikakve veze sa infekcijom kovidom-19.

“Ona je operisana u OB Bar, životno ugrožena je transportovana ka KCCG, urađeno je sve da ostane živa, međutim, terapija nije dala očekivani odgovor i ona je nažalost preminula”, navela je Radulović i dodala da detalje ne može da iznosi zbog zaštite privatnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije