Connect with us

Vijesti

Radonjić: DF nije URA; Oni su srušili Leposavića sa DPS-om, DF neće da ruši Vladu sa DPS-om

Published

on

Kod Dritanove izjave najviše mi se sviđa što imamo “nedvosmislenu podršku SAD”. Odlično. To mi je kao građaninu i glasaču demokratskih snaga na visoko pozicioniranom mjestu po značaju. Međutim, “malo” značajnije od toga mi je, kao građaninu i glasaču demokratskih snaga, volja naroda i parlamentarne većine. A parlamentarne većina kaže da je potrebna rekonstrukcija vlade. I to ne valja ignorisati, ako se oćemo učiti demokratiji.

Dritane, teza “da svako može da provjeri povjerenje vladi ako hoće”, nije održiva. DF je kazao da neće glasovima DPS-a da ruši vladu, kao što je URA smijenijela Leposavića na taj način. DF nije URA. To je stvar principa, a kad je nešto stvar principa – onda nije za zloupotrebu, nego za poštovanje. A đe ima poštovanja, moralo bi da bude i dogovora. “Nije u redu da se vlada ucjenjuje”. Tačno, Dritane, kao što nije u redu ni da se sprovodi samovolja. Samovolju smo porazili prošle godine, svi zajedno. Nismo to uradili da bi je zamijenili novom, nego da uspostavimo politiku dogovora.

Nije to toliko teško. Kako glasi slogan URE? “Može Crna Gora”.

Može, može.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    21.10.2021. at 09:34

    DF je kataklizma koja je pogodila Crnu goru i iz temelja unistava i nju i njene gradjane. Principi po kojima djeluje DF su nesto najretrogadnije sto trenutno postoji u svjetskoj politici, i moze se uporediti jedino sa princimpima po kojim su djelovali Hitlerovi nacisti, 30 godina proslog vijeka i principima po kojima djeleje politicka struktura sadasnje Srbije. Samo po sebi ne moze se samo po sebi govoriti o postojanju princimpa koji su samim svojim postojanjem dostojni postovanja. Ako su principi djelovanja DF vrhunac zla za gradjane Crne Gore, onda su oni dostojni svakog prezrenja. I ne samo prezrenja, jer su opasni po zivot, zdravlje, egsistenciju i buducnost gradjana Crne Gore.Zato se principipima rada i djelovanja DF mora suprostavljatii energicno i otvoreno, jer lako i brzo moze doc trentak kad Vojvoda od Koljenice odluci da on sa svojim saborcima otkopa oruzje i udari po crnogorskim gradjanima koje ne podnosi iz sve snage svog srpskog patriotizma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije