Connect with us

Vijesti

RAKOČEVIĆ: Zapad da se uključi u rješavanje krize

Published

on

Naši međunarodni partneri moraju shvatiti da se u Crnoj Gori dešava postepeno urušavanje evroatlantskog karaktera naše zemlje, smatra poslanik DPS-a Nikola Rakočević. Smatra da se naši partneri sa Zapada moraju uključiti u rješavanje političe krize.

On je rekao kako “naši međunarodni partneri žele da vide Crnu Goru u Evropskoj uniji, baš kao što su podsticali našu državu da postane dio NATO saveza”.

– Uprkos protivljenju većine političkih subjekata koji sada čine vlast, Crna Gora je krenula evropskim putem. Razumije se, naši međunarodni partneri brinu o Crnoj Gori, ali prije svega, brinu o svom geopolitičkom interesu. Samo politički naivac to ne razumije. Međutim, jednako treba biti naivan pa da se ne vidi da ova vlast radi u interesu država koje su usprotivljene evropskom sistemu vrijednosti. Naši međunarodni partneri moraju shvatiti da je posrijedi postepeno urušavanje evroatlantskog karaktera Crne Gore – rekao je Rakočević u intervjuu za Dnevne.

Ako potraje ovakvo stanje, kako je ocijenio, uticaj zapadnih država biće minimiziran, “a tada ćemo uzaludno pokušavati svi zajedno da iskočimo iz lonca panslavizma”.

– Geostrateški uticaj Amerike i Evrope na Zapadnom Balkanu će nestati ukoliko Crna Gora ne dobije evropsku vlast čiji stožer je trenutno u opoziciji. Stoga, naši partneri sa Zapada se moraju uključiti u rješavanje društvene i političke krize – ocijenio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije