Povežite se sa nama

Vijesti

Raković: Krivokapić jeftino pokušava da zamaskira činjenicu da je prevario srpski narod i SPC

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izjava premijera Zdravka Krivokapića da je pitanje SPC-a u Crnoj Gori riješeno Zakonom o slobodi vjeroispovjesti predstavlja jeftinu propagandu kojom želi da zamaskira činjenicu da je prevario srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu, kazao je za BORBU istoričar Aleksandar Raković.

Kako je naglasio, Krivokapićeva Vlada odbijanjem da potpiše  Temeljni ugovor nastavlja diskriminaciju SPC u Crnoj Gori.

-Jučerašnja izjava je njegova jeftina propaganda kojom pokušava da zamaskira da je iznevjerio tekovine 30. avgusta 2020. i prevario srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu. Krivokapićeva vlast nastavlja da diskriminiše Srpsku pravoslavnu crkvu jer odbija da potpiše Temeljni ugovor- rekao je Raković.

On je ponovio da je Krivokapić u namjeri da zbuni Sinod SPC-a istovremeno poslao dvije verzije Temeljnog ugovora, tako da je njegova tvrdnja da je poslednja verzija usklađena sa Ustavom i crnogorskim zakonima besmislena.

-Krivokapić nije želio i ne želi da potpiše Temeljni ugovor. Stoga je i poslao dvije verzije u isto vrijeme kako se ne bi znalo koja je od njih poslednja i kako bi Sinod SPC s namjerom bio zbunjen. Srećom, više niko u Srbiji ne nasjeda na ove trikove koji stižu iz Krivokapićevog okruženja- zaključio je Raković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
05.12.2021. 16:38

Bolje da se ova NESRECA okrene svojoj Srbiji i ne bazdelja , vidi sto radi njegov fini rezim…nesrecna Srbije kakve neljude ima u vlasti…ovim nasim POSRBICAMA nikad nije ni jasno ko su oni a STO MI !

Sponzor

Najčitanije