Connect with us

Vijesti

SA PROTESTA U TUZIMA PORUČENO: Šejla nijesi sama, nijesi kriva

Published

on

U Tuzima je danas održan protest zbog ubistva Šejle Bakije (19) za koje krivično djelo je osumnjičen njen nevjenčani suprug Ilir Đokaj (28) za kojim policija traga. Iz Centra za građanska prava pozvali su juče građane i građanke na mirni.

Tražimo od Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i potpredsjednika Vlade za bezbjednost Dritana Abazovića pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu. Ovim protestom želimo da podržimo Šejlinu porodicu u potrazi za pravdom i da spriječimo da još života bude izgubljeno usled porodičnog nasilja i nasilja nad ženema – poručuje se u saopštenju.

Za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija sumnjiči se I.Đ. Službenici Uprave policije preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja počinioca ovoga djela. Takođe obavještavamo javnost da je ovo lice od ranije poznato policiji, te da su policijski službenici u odnosu na njega preduzimali službene mjere i radnje i protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici. Prijavu je podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š.B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom- rečeno je juče iz policije.

Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica.

– Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela. On je lišen slobode zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici, te je narednog dana, 27.08.2021. godine priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje- istakli su iz policije.

Osim toga, protiv njega su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

– Takođe ističemo da je značajno interesovanje u odnosu na događaj od 30. septembra iskazao predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sa kojim službenici Uprave policije ostvaruju kontinuiranu komunikaciju i saradnju- rečeno je iz policije.

Izvor: “DAN”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije